23. rujna 2021.

Impulse festival vikendom – sajam ploča – radionica – film – koncerti

Impulsovci su za vikend pripremili red gramofosnkih ploča, red filma! Tako je cijela subota, 9.10. rezervirana za cjelodnevni program s hrpom dobre glazbe i druženja. U goste stiže bratski Velvet festival te će zajedno pretvoriti Kružnu ulicu u open-air party zonu, a večer završava otvaranjem vrata Pogona kulture u uzavreloj klupskoj atmosferi. Suvremeni zvuci osamdesetih kao most između generacija. Tko zna gdje će nas još noć odvesti.

Kružna se ulica opet vrti na 33 okretaja. 16. sajam ploča u sklopu Impulse Festivala ugostit će izlagače iz cijele Hrvatske u subotu, 9. listopada od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam je besplatan uz kao i uvijek posebnu glazbenu podlogu.

Boutique open-air party w/ TIPSY @ Kružna ulica, slobodan ulaz
DJ set Dino & Dino Nakon što ih je David Maljković odabrao za otvaranje svoje izložbe u MMSU, Dino & Dino su shvatili da vrhunski funkcioniraju zajedno na plesnom podiju. U ovom open-air boutique konceptu, dva predstavnika eklektičnog clubbing programa “TIPSY” i krčkog Velvet Festivala, donose nam svjež svjetski zvuk u samo za to preuređenu Kružnu ulicu u Rijeci.napomena: u slučaju lošeg vremena dnevni program se otkazuje

Svemirko je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomiče ili štoviše uklanja granice.
Od svojih početaka i u tek četiri protekle godine Svemirko postaje lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano.

pocket palma (Zagreb) Anja Papa i Luka Vidović, prethodno poznati i po dark pop projektu Side Project, nakon mnogo godina stvaranja na engleskom, scenu su odlučili pokoriti nostalgičnim synth melodijama i tekstovima na materinjem jeziku. Pocket palma svojim instrumentalnim dionicama vraćaju u osamdesete, a tekstovima u njima poznatiju prošlost – doba CD-a i preklopnih mobitela, školskih plesova i slomljenih srca…

doktor (Rijeka) doktor je projekt nastao početkom prošle godine, a pažnju je privukao specifičnim žanrovskim spojevima koji variraju od trapa do indiea i synth popa. U najavi debitanskog albuma koji izlazi početkom sljedeće kalendarske godine, doktor stiže i na Impulse festival gdje ćete po prvi puta moći čuti sva dosadašnja izdanja te još poneka iznenađenja!!

U subotu navečer u The Beertiji očekuje nas savršena kombinacija žanrova indie post punka i instrumentalnog rocka. U goste iz prijateljskog Moonlee Recordsa dolaze Lelee, uigrani trojac s albumom “Čuka bije pumpa”, a tu su i lokalne svježe snage Pomelo Chess Society koje prije nego što uđu u studio žele predstaviti svoj matematički uradak. Prvih 100 sretnika/ica kupuje ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn, ostatak čeka drugu priliku, ako je uopće bude.

U okviru Impulse Festivala održat će se i jedna specijalizirana radionica. U goste dolazi zaljubljenik u glazbu, prijatelj i suvlasnik kluba Manual, Mirko Trkulja. Svi ga zovemo Mile Disko, a on je u stvari Mile Hund. Rezident je riječkog Manuala, zagrebačkog Pločnika i beogradskog KC Grada. Kao DJ, sa iskustvom 23 godine, prošao je sve bitnije regionalnije klubove i festivale (EXIT festival, K4…). Ovaj ljubitelj ploča uvest će polaznike u tajne DJ-inga od svojih početaka do danas. Radionica se sastoji od narativnog (uvodnog) dijela, ali i puno bitnijeg, praktičnog gdje će se na opremi s ponekim trikom te savjetom polaznici upustiti u sam dj-ing. Besplatna radionica će se održati na Kampusu, maksimalan broj polaznika je 5, a prijavljujete ispunjavanjem kratkog upitnika.

U nedjelju nas očekuje, riječka premijera filma “Jedno dobro putovanje” . Odnosno priča o Krivcu, Morisu i Marinu – tri japanska premijera, tri socijalna izopćenika, tri glazbenika iz fotelje idu na jedno dobro, desetogodišnje putovanje.
Premijeri će prisustvovati redateljica filma Sara Huskić kao i sami akteri. Nakon projekcije slijedi poseban glazbeni štimung, Japanski premijeri dj set.
U filmu upoznajemo članove riječkog benda Japanski Premijeri. S njima smo od osnutka i promatramo kako je njihov odnos izrastao od davnog poznanstva do neraskidivog prijateljstva.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Događaji su organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.