21. ožujka 2016.

Impulse Festival u Rijeku dovodi Liimu

Impulse festival ostaje pri “starom” zacrtanom kursu – trudi se svojoj publici dovesti nove bendove ili one koji su nedavno izdali nešto vrijedno slušanja, a ovo je upravo to – za četiri dana (18.03.2016.) bendu Liima izlazi album prvijenac naziva ‘ii‘ za prestižnu etiketu 4AD (Grimes, Future Islands, Beirut, Scott Walker,…).

10741_975351672542143_8630374009630818488_n

U Rijeci će Liima premijerno u Hrvatskoj nastupiti u sklopu trećeg izdanja Impulse festivala – 6. 6. 2016. u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Važno je napomenuti da ovaj bend čini kompletna postava danskog benda Efterklang, uz jednog novog člana – finskog perkusionista Tatua Ronkkoa.

Album ‘ii’ je snimljen u tri dana u Berlinu, ali je nastajao tijekom više mjesečnih rezidencija u Berlinu, Finskoj, Istanbulu i Madeiri. Rezultat će, prvi kritičari pišu, biti nešto mračniji i intenzivniji od većine Efterklangovog materijala.

U Palachu možemo očekivati puno geekovske elektro opreme, baseve, semplove i vokale gusto nanizane i spakirane u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu 4AD etikete, a nagovješćuje se uz singlove ‘Amerika’ i ‘Roger Waters’.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kuna mogu se od danas kupiti online putem sustava Entrio.hr i na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice na dan koncerta iznosit će 60,00 kuna. Vrata koncertne prostorije OKC-a Palach otvaraju se u 20 sati, a koncert započinje u 20.30 sati.

Novo izdanje Impulse festivala održat će u prvoj polovici lipnja u Rijeci – uz krilaticu glazba je svugdje želi se promovirati urbanu, klupsku kulturu i s tom misijom organizirat će se tribine, radionica, sajam ploča, glazbeni osvrt, filmovi u suradnji s Art-kinom Croatia, klupski koncerti i nekoliko iznenađenja iza kojih kao jedina agenda stoji ljubav prema (dobroj) glazbi.