13. ožujka 2024.

Impulse festival: Tribina The Future Is Unwritten

Srijeda, 24.04.2024. u 18.00, Rihub, Rijeka

Hrvatska je zemlja s tisuću otoka, ali i s nemalim brojem glazbenih festivala. Štoviše, slovimo kao poznata i tražena festivalska ljetna lokacija. U većini slučajeva s inozemnim potpisom kad je riječ o organizatorima u kojoj su poziciji domaći ljudi, njihove ideje i realizacije istih, općenito motivi za nastavak rada kao i dosadašnji rezultati. Nakon pandemije da li se pojam festivala izgubio i koji su (ako ih ima) i dalje prednosti takvog formata, a tek zapreke (inflacija, rad na otvorenom, lokalna vlast…). Tri različite priče, svaka iz svoga kuta organizacije, lokacije, (žanrovskog) koncepta ili pak usmjerenja. Oko ovih, ali zasigurno i na neka druga propitkivanja razgovaraju dragi gosti: Vedran Meniga (Pozitivan ritam), Marin Lalić (Bear Stone festival) i Marko Jovanović (Thru The Bushes) uz moderiranje Damira Batarela.

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.