13. ožujka 2024.

Impulse festival: Tribina DIY or die

Utorak, 23.04.2024. u 18.00, Galerija SKC, Rijeka

Kako i sam naslov kaže tema tribine je do it yourself (DIY). Jedna od definicija ili grubo rečeno srž “Uradi sam” (“DIY”) je metoda izgradnje, modificiranja ili popravka stvari bez izravne pomoći profesionalaca ili certificiranih stručnjaka. Upravo takav pristup je izrastao u društveni koncept s ljudima koji jedni s drugima dijele ideje, dizajne, tehnike, metode i gotove projekte bilo online ili osobno. Kako se on reflektira u glazbi? Počeci i razvoj (ako ga uopće možemo tako nazvati) te koji su etički parametri za njegov pristup i način rada? Vjerujemo kroz zanimljiv razgovor svoje viđenje dati će gosti: Dina Ivas (No Profit Recordings, Pula), Ana Labudović (RISO i prijatelji, Rijeka) i Bruno Butorac (student, Rijeka), dok je moderatorica studentica Leonida Cris Manojlovski.

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.