13. ožujka 2024.

Impulse festival: My Pitbull Lucifer + Mižerija + Revirgin

Subota, 27.04.2024. u 21.00, The Beertija, Rijeka
Ulaznice: 8 € (pretprodaja) / 10 € (na dan koncerta)
Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Entrio
Kapacitet koncerta je ograničen na 100 karata.

Impulse subota postaje sjecište na relaciji Pula-Zadar-Čakovec. Tri fenomenalna, žanrovski različita, ali poprilično komplementarna benda dolaze u Beertijin podrum predstaviti svoju novu muziku.

MY PITBULL LUCIFER
My Pitbull Lucifer je glazbeni kvartet koji je iznikao iz ostatka dva značajna hrvatska benda – psihodeličnog rock-metal sastava Mighty Zazuum i grindcore grupe Bolesno Grinje. Ovaj čaroban spoj donosi njihove glazbene utjecaje i stvara jedinstvenu glazbenu riznicu koja istražuje neobične, ekscentrične zvukove kroz kreativne melodije, eterične vokale i inovativne ritmove. Prošle godine izdali su split vinil izdanje s američkim bandom Ommnus, uslijed koje je uslijedilo niz promocijskih koncerata, uključujući i desetodnevnu turneju kroz 6 zemalja. Trenutno su u procesu snimanja novog albuma, a dio novih pjesama predstavit će i u Rijeci na Impulse Festivalu.

MIŽERIJA
Mižerija je anarho-punk bend nastao u mračnim kutovima Nigdjezemske (autonomnog prostora smještenog u Zadru). Na prvo slušanje, bend evocira neke rane Boye demo snimke, ali nabijene i snažnim punk stavom i daškom moderne mračne pop/post punk svježine. Ako volite melankolične i zarazne strane UK anarcho punka i ex-YU post-punka/new-wavea, predlažemo da ne spavate na Mižeriji. Pjesme imaju snažnu antiautoritarnu vibru s daškom ekologije i romantizma, au nekim aspektima njihova glazba zvuči kao logičan slijed posljednjeg benda Mižerijevog gitarista, Bosonogo djetinjstvo.

REVIRGIN
Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. godine. Početkom 2022. Revirgin izdaje svoj prvi album “Simulations”, koji je u potpunosti napisan na engleskom jeziku – album je inspiriran New Wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih, te bendovima iz Gothic Rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. Revirgin se na novom albumu “Moderna Rješenja” (izdan u jesen 2023.), okreće progresivnijem zvuku, uvlači Techno i Dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na svom materinjem, hrvatskom jeziku.

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.