13. ožujka 2024.

Impulse festival: Zarkoff + Moljac

Petak, 26.04.2024. u 23.00, Manual, Rijeka
Ulaznice: 5 € (pretprodaja) / 7 € (na upadu) / 4 € (za članove manuala)

NAPOMENA: Manual je “members only” klub. Program Impulse festivala u Manualu otvoren je za sve posjetitelje. Članovi Manual kluba koji su platili članarinu mogu kupiti kartu po cijeni od 4 € na ulazu u klub ili na linku: https://bit.ly/impls_z

ZARKOFF
Zarkoff je solo projekt Saše Rajkovića, na sceni prisutnog već skoro 20 g. U svom je stvaralaštvu prošarao kroz mnoge žanrove, od klupski orijentiranog electra i techna do post punka i darkwavea. S raznim je projektima kroz godine nanizao preko 30 izdanja za izdavače poput Dark Entries, Return To Disorder, Gooiland Elektro, Tripalium Corporation itd. Trenutno je više fokusiran na studijski rad i pružanje tonskih usluga, ali održava i glazbenu suradnju s Mr. Paulijem kroz projekt NeuGrau, sudjeluje u radu impro kolektiva Lab Personnnel koji uskoro objavljuje novi album za izdavačku kuću Bella Ursa.

MOLJAC
Reinkarnacija Gloom Gaze entiteta stiže u obliku mračne synth anticiklone koja oživljava post šišmiš wave u Minimal Wave / Minimal Synth / Dark Wave žanrovskim odrednicama. Ovaj one-man kolektiv najavljuje eklektični kolaž koji pokriva žanrovsku lepezu opskurnih diletanata 80-ih godina minulog stoljeća pa sve do recentnijih izvođača koji njeguju lo-fi estetiku melankoličnih analognih sintisajzera. Ukratko mogli bismo reći kako je ovaj set za sve one kojima je mol i dalje draži od dura.

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.