13. ožujka 2024.

Impulse festival: Nemeček

Petak, 26.04.2024. u 21.00, The Beertija, Rijeka
Ulaznice: 8 € (pretprodaja) / 10 € (na dan koncerta)
Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Entrio
Kapacitet koncerta je ograničen na 100 karata.

Nemeček dolazi na Impulse Festival predstaviti drugi dio svoje trilogije “Prokletije”, koja duboko uranja u nasljeđe ovih prostora, interpretirajući ga kroz filtere noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne glazbe.

NEMEČEK
Nemeček je glazbeni projekt koji je prvotno započeo kao solo izvedba Vedrana Živkovića (vokali/tambura). Međutim, 2022. godine, projekt je evoluirao u tročlani bend kada su mu se pridružili Borna Maksan (bubnjevi) i Leo Beslać (klavijature). Bend nudi hipnotičko noise rock čitanje narodne glazbe i predstavlja pravu majstoriju intenziteta i atmosfere. S pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći.

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.