13. ožujka 2024.

Impulse festival: L.H.D. + Dobladores de Sonido

Subota, 27.04.2024. u 21.00, OKC Palach, Rijeka
Ulaznice: 10 € (pretprodaja) / 13 € (na dan koncerta)
Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Entrio

Surf rock i prstohvat psihodelije uz šaku noise divljanja u Palachu u režiji riječko-sisačkih rock veterana.

L.H.D.
L.H.D. je tročlani bend koji čine Lada na basu, Dinko na gitari i Hrvoje na bubnjevima ili još preciznije 3/4 omiljenih The Bambi Molesters nastavlja svoj glazbeni put pod novim imenom L.H.D. S novom energijom preuzimaju utjecaj soula iz ’60-ih, garaže, psihodeličnog rocka, egzotike i surfanja donoseći cool i nadahnjujući novi zvuk. Potvrda kvalitete je hvaljeni album prvijenac “Off the Grid” koji će napokon predstaviti i pred riječkom publikom.

DOBLADORES DE SONIDO
Posljednji (nadamo se ipak ne) križarski pohod riječkih noise-rock veterana. Postrojavanje je počelo tijekom 2021. okupljanjem nekadašnje ritam sekcije Regoča – Nenada Tubina i Borisa Pleića. Na ljeto 2022. se pridružuje Raul Jereb (mandelbrot set, VEPM), a konačnu notu zaokružuje Darko Mrak par mjeseci kasnije. Ime benda nastalo je samo od sebe, slaganjem nadimaka članova Doblad – Ores – Deson – Ido.

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.