13. ožujka 2024.

Impulse festival: Impulse x Liminal w. Satoshi Tomiie

Subota, 27.04.2024. u 23.00, Pogon Kulture, Rijeka
Ulaznice: 10 € (pretprodaja) / 14 € (na upadu)
Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Entrio

Na ovogodišnjem izdanju festivala plešemo uz provjerena imena elektro scene uz posebnog gosta, Satoshi Tomiie. U planu je allnighter partijana sa 7 dj-a, 7 setova i 7 sati plesa.

SATOSHI TOMIIE
Satoshi Tomiie je pionir i pokretačka snaga unutar globalne zajednice elektroničke glazbe od ranih dana house glazbe. Sada, desetljećima nakon njegovih ‘Tears’ uz Frankieja Knucklesa, DJ-a, producenta, remiksera i šefa izdavačke kuće rođenog u Japanu, iz New Yorka, još uvijek je redovita pojava na setovima današnje underground elite. Student jazza i klasičnog klavira, Satoshi je glazbeno vješt i iskusan producent koji je neprestano evoluirao u svom radu. Eksperimentira s potpuno novim hardverskim live setupom koji ga vidi kako izvodi konzole koje voli iz studija i izvodi improvizaciju uživo u klubovima i na festivalima.

MARIN BIOČIĆ
Marin Biočić karijeru je započeo kao 15-godišnjak, svirajući po lokalnim klubovima i barovima. Do sada je skupio niz impozantnih nastupa kao i gostovanja na svim značajnijim klubovima i događajima u regiji, svirajući rame uz rame s imenima kao što su: Steve Lawler, Matthias Tanzmann, Shapeshifters, Nic Fanciulli, Stacey Pullen, Doc Martin, Umek, Marco Bailey, Freemasons, Ian Pooley, Pole Folder, Pirupa, Mike Vale, Hybrid i mnogi drugi. Osnivanjem grupe Seriusly Tw!sted počinje izravno sudjelovati u stvaranju i organizaciji scene u Istri. Girandella Beat Beach Rabac i The Guest Room događaji su kojima je skrenuo pozornost na sebe i svoj prepoznatljivi zvuk.

MARCEL
Iako je prilično svježe ime, Marcel je posljednjih godina zaokupljen nastupom i dovođenjem underground elektronske glazbe na hrvatsku scenu kao osnivač Liminal kolektiva. Također je suvlasnik i menadžer UFO Beatsa, popularne etikete i YouTube platforme za promociju minimal i deep house žanrova; rezident je KBS Entertainmenta, jednog od najrenomiranijih i najdugovječnijih hrvatskih kolektiva. U ovoj točki svog putovanja nastoji se izraziti pripovjedačkim setovima, neuobičajenom kombinacijom dubokog, breakbeat i minimalnog zvuka. 2020. godine Marcel je dobio Ambasador – nagradu u kategoriji za najboljeg hrvatskog mladog DJ-a.

ONE N
one n na riječkoj dj sceni djeluje od 2011. godine i od tada se etablirao kroz razne koncepte i projekte. Krek House, Lofizam, VHS samo su neki od njih, dok od 2017. do sada najveći uspjeh bilježi kroz kolektiv RNDM. Kolektivnim radom imao je priliku u Rijeku dovesti imena kao što su Baltra, Mike Dehnert, Rudolf C i Cinthie, ali i postaviti događaje koji su uz glazbu imali i umjetničke performanse i/ili sajmove vinila. Uz nastupe u gotovo svim riječkim klubovima, imao je priliku nastupiti i u Zagrebu te na festivalima poput Somewhere in the woods ili pak Lighthouse festival. Žanrovski neopterećen, smatra da glazbeno “plovi” kroz različite varijacije elektronike, birajući ono što smatra kvalitetnim i zanimljivim..

ROLAND
Roland svoju ljubav prema glazbi dijeli s dvije obitelji na relaciji Zagreb – Rijeka. Kroz VHS/RNDM kolektive i prokrstario je svim relevantnim underground mjestima koja čine našu scenu. Iako se DJ-ingom bavi od 2013. godine, pravu renesansu doživio je nekoliko godina kasnije, otkrivši prednosti gramofona i privlačnost vinila kao medija i alata. Žanrovski za sebe kaže da mu je prva ljubav bila house glazba te je obilježavala njegove setove ali s obzirom na to da je na sceni već neko vrijeme, njegovi glazbeni interesi su prirodno nadišli uske granice žanrova

GRENCO + IAN STARAJ
Grenco i Ian Staraj dolaze u zadnjem valu novih DJ imena na riječkoj sceni. Jedni su od predvodnika Greenlight kolektiva te redovito održavaju klupske večeri u riječkim klubovima.

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan).

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.