13. ožujka 2024.

Impulse festival: Sav Taj Pank

Petak, 26.04.2024. u 20.30, Art-kino Croatia, Rijeka
Ulaznice: 4 € / 3 € (za članove filmskog kluba)
Prodajna mjesta: Ulaznice.hr, blagajna kina

Filmska premijera na ovogodišnjem izdanju Impulse Festivala propitkuje punk na području bivše države uz neizostavne poveznice s današnjicom i općenitim kretanjem kako glazbenog, a za nekoga i životnog pravca.

SAV TAJ PANK
Redatelj: Slobodan Simojlović, Srbija, 2023, trajanje: 91 minuta
Punk je po definiciji subkultura, alternativna kultura i kultura mladih zasnovana na interakciji kulturoloških elemenata različitih od elemenata popularne kulture i ostalih podžanrova. Posjeduje svoju prepoznatljivu glazbu, ideologiju, stil odijevanja, vizualni identitet, igru, književnost i film. Pankeri su uglavnom mladi ljudi drugačijeg mišljenja, kojima je zajednički duh antiestablišmenta i nepriznavanja kanona. Kao glazbeni pravac, u punom zamahu je egzistirao 70-ih I 80-ih godina prošlog vijeka izvršivši utjecaj na tadašnju rok scenu. Kako je došao na ex-Yu prostor? Je li predstavljao opasnost ta tadašnji državni i društveni ustroj? Može li se (i) punk gledati kao način života?

Na riječkoj premijeri gostovat će filmska ekipa: Slobodan Simojlović (scenarist i redatelj), Bojan Filipović (montažer), Aleksandar Zoričić (dizajner zvuka).

Uz predočenje x-ice svi studenti riječkog Sveučilišta ostvaraju mogućnost kupovine ulaznica po pretprodajnoj cijeni i na dan programa (ako nije rasprodan)

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.