13. ožujka 2024.

Impulse festival: Antologija hrvatske i srpske slem poezije

Petak, 26.04.2024. u 18.00, Gradska Knjižnica Rijeka + Open Mic – Slem live, Dnevni Boravak
Ulaz slobodan

Jedinstveni kulturni poduhvat, prvi takve vrste u Hrvatskoj, na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju uz kritičarsko-teoretičarske tekstove koji daju puni presjek živahne i buntovne svjetske i regionalne slem scene. Specifičnost slem poezije se krije u činjenici da je ona prvenstveno pisana za javno izvođenje, za pozornicu, ulicu ili šank za razliku od tradicionalne lirske poezije koju više vežemo uz intimu doma ili tišinu knjižnica i knjižara. Slemeri i slemerice bez pardona ili dlake na jeziku izvode svoju poeziju pred nimalo šutljivom publikom što nerijetko rezultira ekscentričnim performansima, stoga je pravi specifikum ove zbirke činjenica da mnogi od autora neke od pjesama po prvi put objavljuju javno. Knjigu će predstaviti njezin urednik Luka Antić zajedno za svojim suurednicima i pjesnicima: Mariom Kovačem, Hrvojem Mimicom, Zrinkom Mikolić, Petrom Zelenikom i Dejanom Inđićem, a voditelj promocije je Saša Marcan. Nakon promocije slijedi nastavak večeri, preciznije Open Mic – Slem live! Pozivnica za svih da se okušaju u živoj interpretaciji bez obzira na iskustvo.

11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja 2024. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”.

Facebook


Organizaciju Impulse Festivala 2024. potpisuje Distune promotion u suradnji sa SKC Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnje izdanje djelomično je financijski podržano od Ministarstva kulture i medija, Grad Rijeka, HDS-ZAMP, Zaklada Kultura nova. Za festivalske vizuale zaslužan je Studio Praksa.