08. travnja 2022.

Impulse 2022: narativni festivalski program

Impulse festival i ove godine nastavlja tradiciju narativnog programa sa fokusom na aktualne klupske teme!

Promocija knjige „Glazba za žedno uho“ @ Dnevni boravak – utorak, 19.4. u 20 h

Deveto izdanje Impulse Festivala otvara se s promocijom knjige “Glazba za Žedno uho”. Autor knjige, Mate Škugor na više od 350 stranica, kroz osobnu, neposrednu i razigranu priču otkriva kako su ljubav i strast prema glazbi prerasli u ozbiljan posao i kako je heroje s omiljenih mu albuma dovodio na pozornice želeći sa što više ljudi podijeliti ono isto ushićenje koje je osjetio kada ih je prvi puta čuo. Knjigu u izdanju glazbene knjižare Rockmark predstaviti će sam autor u društvu glazbenika i novinara Luke Benčića. Ujedno, na samoj promociji knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni, a večer će zaokružiti poseban Žedno Uho dj set.

Napomena: ulaz slobodan.

Tribina „kako izdati ploču?“ @ OKC Palach – srijeda, 21.4. u 20 h

Ova tribina je nešto po mjeri svih glazbenika, članove bendova i entuzijasta za glazbenu industriju općenito. Tribina će se baviti izazovima i problematikom izdavanja ploča. Gosti su redom (su)vlasnici svojih nezavisnih izdavačkih kuća: Danijel Sikora (Geenger Records/PDV Records), Bojan Bojkov (više manje zauvijek) i Mirko Burazer (Basic & Rough). Nadamo se dinamičnoj i korisnoj raspravi koju će moderirati Marin Jurčić (Distune Promotion).

Napomena: ulaz slobodan.

Sajam ploča i artBazaar @ Kružna ulica – subota, 23.4. u 10 h

Uz već poznati sajam umjetnina i rukotvorina artBazaar, Impulse niti ove godine ne preskače tradicionalno okupljanje ljubitelja gramofonskih ploča, ali i drugih glazbenih formata. Hoće li to biti početak kolekcionarstva ili pak jednostavno ugodno subotnje druženje? Ne znamo, ali svakako prođite!

Napomena: ulaz slobodan.

Premjera filma „Don’t go gentle – film about IDLES“ @ Art Kino – nedjelja 24.4. u 20 h

Deveto izdanje Impulse Festivala zatvara se s riječkom premijerom filma „Don’t go gentle – film about IDLES“. Film govori o pronalaženju njihove snage u ranjivosti, vodi nas kroz prijateljstvo te insajderski upućuje u borbu za prostorom u kojem smo različiti. Neočekivano inspirativan i svakako must-see ovogodišnjeg izdanja festivala.

Ulaznice: 25 kn

Ulaznice za pojedine programe su već u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (detalji na službenoj stranici: www.distune.org).

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeGrad Rijeka – Odjel za kulturuPrimorsko-goranska županijaHDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Pratite nas na Facebooku i Instagramu.