27. lipnja 2023.

Igra kao skulptura

Tin Andonovski – Igra kao skulptura – Izložba projekta diplomskog rada
Otvorenje: petak, 30.6.2023. u 19 sati, Galerija SKC, Kružna ulica 6

Diplomski rad autora Tina Andonovskog pod nazivom “Igra kao skulptura, skulptura kao igra – element igre kao polazna točka kreativnosti, stvaranja i edukacije” niz je primijenjenih skulptura/objekata osmišljenih kao kreativno-didaktičke igre, formirane od plošno-istanjenih oblika, različitih materijala i boja. Objekti slaganjem potiču aktivno učenje i rješavanje problema, razvoj likovnog jezika, motoričkih sposobnosti i intrinzičnu motivaciju. Sastavljanje objekata i njihovih verzija potičemo znatiželju i imaginaciju, i omogućujemo modeliranje likovnih elemenata kroz igru. Interaktivnost skulpture omogućava slobodno oblikovanje plošno-istanjenih oblika fizičkom intervencijom i konstrukcijom, aktivnim oblikovanjem putem zabave. (Re)komponiranjem formi svaka nova verzija skulpture/objekta odražava trenutnu viziju i imaginaciju osobe koja ju oblikuje. Skulpture nastaju i dobivaju svoj život igranjem i intuitivnim oblikovanjem njegova stvaraoca.

Diplomski rad nastao je pod mentorstvom doc. mr. art. Dražena Vitolovića, izv. prof. dr. sc. Sanje Bojanić i izv. prof. art. Darije Žmak Kunić.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 30. lipnja u 19 sati te ostaje otvorena za javnost do 7. srpnja 2023. Radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.

Tin Andonovski
Tin Andonovski rođen je 2000. godine u Osijeku. Završio je 2018. godine Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku na smjeru slikarskog dizajnera. Preddiplomski sveučilišni studij Likovne pedagogije, modul slikarstvo, završava 2021. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Trenutno pohađa drugu godinu diplomskog sveučilišnog studija Likovne pedagogije, modula kiparstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti u klasi izv. prof. art. Darije Žmak Kunić. U studenom 2022. godine pokreće projekt Mala Galerija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje trenutno organizira i žirira umjetničke izložbe. Djeluje na području slikarstva, ilustracije i kiparstva.

FB event


Voditelj projekta je APURI student Tin Andonovski, a izložba je dio projekta koji se provodi uz financijsku potporu Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.