15. travnja 2024.

22. 4. 2024. Day Zero na Kampusu

11. izdanje ovogodišnjeg Impulse festivala otvaramo u studentskoj režiji i to na Kampusu. SKC i studentski Impulse tim za ponedjeljak, 22. travnja 2024., složio je 12 sati programa koji glazbu dovodi na očekivana i manje očekivana mjesta na Kampusu. Osim glazbe uz studentske DJ-e, svirku na gitarama i klaviru pa i u liftu, očekuje nas i druženje s riječkim glazbenicima, oslikavanje klupica, nagradne igre, kutak povodom Dana medijske pismenosti i predah uz meditaciju.

Disco lift od 8 do 16 @ FFRI
Recimo samo da će ovaj dan biti veselo na Filozofskom fakultetu i da ćete glazbu moći pronaći na neuobičajenim mjestima, ali i da vam put do predavanja neće biti dosadan! I nadamo se da će lift raditi bez zastoja 😉


Piano spot od 10 do 12 @ FFRI
Budimo uspavani glasovir u atriju Filozofskog fakulteta i pozivamo vas da i vi zasvirate! Od 10 sati nastupit će Katarina Jureša, studentica Filozofskog fakulteta, ujedno i kantautorica koja djeluje pod umjetničkim imenom Kateriana, a izvesti će izabrana autorska djela i autorske pjesme u instrumentalnoj klavirskoj verziji. Nakon nje Piano spot prepuštamo Janku Iskri, studentu Fakulteta matematike, a do kraja dana slobodne su sve studentice i studenti, profesorice i profesori, djelatnice i djelatnici da zasviraju i uživaju!


Music corner od 12 do 20 @ SC terasa
Na terasi ispred restorana Kampus naš je glavni promotivni štand Impulse festivala uz koji se družimo, nudimo razne nagradne igre i sve festivalske detalje dok uživamo u glazbi. DJ-ira The Usual Suspects u studentskom sastavu Sven Mišković i Tomislav Belović, svira i pjeva Fama duo te studentski trio u sastavu Iva Kajić, Laura Šumanović i Ana Stopar.


Music date od 12 do 13 @ SC restoran Kampus
Po prvi puta na našem festivalu vodimo vas na Music date i poklanjamo vam ručak s riječkim glazbenicima. Pionirska gošća i gosti ovog glazbeno-menzastog pothvata su: Marina Perazić (Denis & Denis)Zoran Badurina (Jonathan) i Antonio Livaić – Doktor. Uobičajeni brzinski ručak u menzi na jedan dan možete pretvoriti u zabavni razgovor o glazbi i popričati s nekim koga inače (ne)slušate. Prijave i sve detalje možete pronaći na SKC Instagramu! (Prijavljujete se tako da nam u inbox napišete s kime želite na Music date. Zaigrati se mogu sve UNIRI studentice i studenti, a prijave su otvorene do petka, 19.4. u 12 sati).


Oslikavanje Kampusa od 14 do 18 @ UNIRI šetnica
Uz glazbu sa svih strana, sive klupice uz šetnicu oslikavat će APURI studentice i studenti Mario Lombarović, Maja Maržić, Marija Konfic, Filipa Ivanda, Laura Mijić, Lucija Maržić, a sve pod vodstvom Lucije Brajković koja je i voditeljica ovog SKC studentskog projekta odabranog putem SKC UNIRI natječaja. 


Sound Of Silence – meditacija od 16 do 17 @ ispred UFRI
Predah od silnih aktivnosti pripremili smo kroz zvuk tišine u vođenoj meditaciji Silvije Šikić iz Sveučilišnog savjetovališnog centra. Sve zainteresirane djelatnice i djelatnike, profesorice i profesore i naravno svu studentsku ekipu tiho ćemo usmjeriti na obaveznu kratku prijavu za sudjelovanjem OVDJE. Prijave su otvorene do petka, 19. travnja u 12 sati.


Dan medijske pismenosti od 18 do 18.30 @ Akvarij
Osim što ovim danom otvaramo glazbeni festival i slavimo Dan planeta Zemlje, prostora smo izdvojili i za vrlo važnu medijsku pismenost stoga svih pozivamo i na prezentaciju udruge IKS koja će nas izvijestiti o svemu što trebamo znati povodom Dana medijske pismenosti.


Cjelodnevni program završavamo uz sunset chill i The Ususal Suspects.

Ulaz na sve programe je slobodan.
Tjedni program Impulse festivala dostupan je ovdje.
Glazba je zaista SVUGDJE!

Facebook događaj
Novi list


Impulse Festival 2024. zajednički organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.