Briješ na street art eru?

24. svibnja 2023

U petak, 26. svibnja 2023., od 10 ujutro pa sve do kraja dana udruga za mlade “Briješ?” na Kampusu stvara atmosferu street arta s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti.

Uz cjelodnevno oslikavanje čak 10 umjetnika iz cijele Hrvatske, spremaju se i nastupi hip hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove studentskog DJ-a.

Street art grana je umjetnosti koja se ne ograničava samo na vizualnu. Njegova era započela je kao društveni komentar na političko koliko i socijalno stanje društva s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti, a dio te studenti će prenijeti na Kampus.

Objedinili smo desetak stilski različitih artista s područja cijele Hrvatske koji će od jutra do mraka oslikavati pomične panele na Kampusu. Nekoliko
panela osigurano je i za sve zainteresirane da uz vodstvo umjetnika izrade svoje radove koje ćemo ostaviti da krase Kampus taman prije najdražeg perioda svakog studenta, kraja akademske godine.

Uz cjelodnevno oslikavanje spremaju se i nastupi breakdance i hip hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove uz studentskog DJ-a Svena Miškovića, a kako bi se mogli cijeli dan družiti s nama pobrinuli
smo se da ne ogladnite i ne ožednite. Oslikavanja, fažol, cuga, zika i još svašta nešto… Dođi, vidi, slikaj, pleši!

Projekt je to udruge za mlade “Briješ”, voditeljica projekta je APURI studentica Hana Belobrk, a projekt se provodi uz podršku Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.
<< Povratak na arhiva posts