08. svibnja 2023.

AUTOPORTRET – kako prezentirati sebe i svoj rad

Radionice prezentiranja umjetničkog rada
Galerija SKC, 10. – 11. svibnja 2023. od 18 sati

Ususret Sajmu studentskih radova (koji će se održati 2. lipnja) organiziramo radionice na temu kako prezentirati sebe i svoj rad. Pripreme za Sajam započinju upravo radionicom stjecanja vještina koje će osnažiti mlade umjetnice i umjetnike u promoviranju vlastitog umjetničkog rada. Ponudit će se korisne smjernice i savjeti za pisanje životopisa i portfelja, uspješno prezentiranje vlastitog rada te odgovoriti na sva potencijalna pitanja i nedoumice. Radionicom se tako nastoji usmjeriti studentice i studente umjetničkog područja te im pomoći osvijestiti vlastite potencijale neophodne za izlazak iz akademskog svijeta i pripremu za tržište rada.

RADIONICA PISANJA PORTFOLIA I UMJETNIČKE IZJAVE – srijeda, 10.5. u 18 sati

Na prvoj radionici pozabavit ćemo se temom artist statementa i portofolia. Uz vodstvo kustosice Katarine Podobnik (APURI) pripremat će se portfelji, umjetničke biografije i umjetničke izjave (artist statement) kroz kratko predavanje i radionicu pisanja dobrih primjera biografije/izjave.

RADIONICA PISANJA ŽIVOTOPISA I PREZENTIRANJA VLASTITOG RADA – četvrtak, 11.5. u 18h

Kroz suradnju SKC-a i Ureda za karijere Sveučilišta u Rijeci, voditeljica ureda Nikoleta Zubić održat će radionicu pisanja životopisa i prezentiranja rada kojom se nastoji usmjeriti i osnažiti mlade umjetnice i umjetnike, osvijestiti im te izbrusiti njihove vještine.

Sudjelovanje na radionici je potpuno besplatno te nisu potrebne prijave. Radionica je namijenjena svim izlagačima na proljetnom Sajmu studentskih radova, primarno APURI studenticama i studentima, ali i svim zainteresiranim mladim osobama koji se bave umjetnošću.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti mailom na skc.galerija@gmail.com.


FOTOGRAFIJE S RADIONICA – Matea Štedul