23. rujna 2021.

8. Impulse festival – promocija kompilacije “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”

U četvrtak, 7. listopada 2021., drugog dana ovogodišnjeg izdanja Impulse festivala očekuje nas glazbeni osvrt odnosno riječka promocija kompilacije “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project“. Gosti su Jan Kinčl i Nenad Barić, a voditelj je Vojko Mecena. Okupljanje je od 20 sati u Tunelu, a ulaz slobodan.

U dosadašnjim izdanjima Impulse Festivala glazbeni osvrt se bavio obljetnicima, sjećanjima i glazbenim gostima koji mahom pripadaju prošlosti. U osmom izdanju vremenski stroj pozicioniramo na sadašnjost i bacamo spotlight na aktualnu hvale vrijednu akciju, pomoć nastradalima u potresima. Riječ je o promociji dobrotvorne kompilacije “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project“. Kompilaciju će predstaviti njeni sami inicijatori, Nenad Barić i Jan Kinčl uz voditelja večeri Vojka Mecenu. Kako to biva nakon predstavljanja, gosti preuzimaju DJ pult sa svojim posebnim setom.

“Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”, dobrotvorni kompilacijski album domaće elektroničke scene za žrtve potresa. Album je objavljen u digitalnom formatu, a ovih dana stiglo je i prvo od planirana dva vinilna izdanja. Uz izdavačku podršku etikete PDV, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje kompozicije za ovu prigodu. Album sadrži uglavnom ekskluzivne numere, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, VRH i Zarkoff.

Funding kampanja za prikupljanje sredstava je još uvijek otvorena. Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Događaji su organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.