30. kolovoza 2018.

5. Impulse festival

5. Impulse festival  seli u jesen i u riječke klubove i kultna mjesta gradskog života dovodi nove goste. Od 13. 10. do 10. 11. čekju nas koncerti, radionice, filmovi i tribine.

Iz ponude zasad izdvajamo:

 

13. 10. 2018. | Koncert God Is An Astronaut @Tvornica kulture

Od samog osnivanja prije 16 godina, irska trojka God Is An Astronaut popela se na prijestolje svjetskih instrumentalnih skupina. Fuzija intenzivnog rock instrumentarija, eteričnih, emotivnih zvučnih krajolika i transcedentalnih melodija sa svakim je izdanjem albuma fanovima nudila novo, neponovljivo sonično putovanje.
God Is An Astronaut 13. 10. premijerno dolaze u Rijeku i Pogon Kulture gdje predstavljaju posljednji album “Epitaph”, izdan u travnju 2018. za Napalm Records.

 

18. 10. 2018. | Prezentacija/radionica  Vibrabox @Book Caffe Dnevni boravak

Vibrabox je platforma za promociju hrvatske i regionalne glazbe koje nema u medijima. Vibrabox.click aplikacija omogućuje povratno mišljenje slušatelja na svim Vibrabox lokacijama.

 

19. 10. 2018. | Koncert White on White @Botel Marina

White on White je slika. White on White je kantautorska priča. White on White je i pseudonim iza kojeg se udobno sakrio Riječanin Marko Rogić, u glazbi debitant, ali s glazbom, opet, cijeli život. U proteklih je pola godine taj debitantski materijal predstavljen s dva singla “Mirage” i “This war” kao najava albuma prvijenca naziva “Out of nowhere” u nakladi Dallas Records, čije će se predstavljanje u punokrvnom, bendovskom formatu dogoditi 19. 10. 2018. na Botelu Marina.

 

25. 10. 2018. | Tribina “Girls (don’t) just wanna have fun” @OKC Palach

Glazbena industrija teško je probojna. Hrvatska je mala država. Alternativna scena još je više micro, a svijet muški? “Girls (don’t) just wanna have fun” tema je tribine o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica: Lucije Ivšić (Los Angeles Agency, Punčke, Cereal Booking, Zagreb), Andree Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monike Marušić (LAA, The Garden Croatia) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka).

 

25. 10. 2018. | Koncert LUCE @Botel Marina

Botel Marina postaje intimnoj kulisi magičnom vokalu jedne od vodećih protagonistica mlađe generacije hrvatske kantautorske scene.
LUCE, punim imenom Lucija Ćustić, nastupit će uz pratnju benda i svojom jedinstvenom interpretacijom i impresivnim vokalom osvojiti stotinu najsretnijih.

 

27. 10. 2018. | Sajam ploča @OKC Palach

I peto, jubilarno izdanje nudi idealnu subotnju aktivnost, lov na vinilke. Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito, prava je prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje ili pak samo druženje zakazano za 27. 10., od 10 do 17 sati.

 

27. 10. | Radionica – Mala škola vinila @OKC Palach

Radionica je posvećena ljubavi prema vinilu i naravno započinje uvodom u povijest gramofona i gramofonskih ploča. Praktično, uči nas kako pronaći pravu ploču i kako uopće rukovati s vinilom, zatim odabiru gramofona i gramofonske igle, održavanju opreme,… Na radionici će biti postavljena kompletna oprema pa će polaznici biti u mogućnosti naučiti pravilno rukovati gramofonom. Voditelj radionice je DJ Jopa, višegodinji klupski i turntable DJ.  Upis u radionicu koja se održava 27. 10. u 12 sati je besplatan. Broj sudionika ograničen na 10, a prijave se zaprimaju e-mailom na: jopa1200mk2@gmail.com

 

27. 10. | Hrvatska Funk Delegacija @OKC Palach od 22 sata
DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer
Ulaznice: 45 kuna (pretprodaja) / 65 kuna (na ulazu) ⇢ bit.ly/2OqzbD6

 

2. 11. 2018 | Film Scream for me Sarajevo @Art-kino Croatia

Scream for me Sarajevo” (2017.) dokumentarni je film o koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su riskirali živote kako bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati. Ekskluzivna projekcija nagrađivanog dokumentarca u režiji Tarika Hodžića o jedinstvenoj moći glazbe da se suprostavi i najvećem zlu.

 

3. 11. 2018. | Koncert Ponor & DEBELI PRECJEDNIK / FAT PREZIDENT @Omladinski Kulturni Centar Palach

3. studenog zaronit ćemo u hardcore punk diy vode i s posebnim veseljem ugostiti  zagrebački Ponor, koji promovira novi album i osječki DEBELI PRECJEDNIK / FAT PREZIDENT – bend koji je 25 godina na sceni, na zajedničkom koncertu u riječkom OKC-u Palach. Angažirani tekstovi, sirova energija i dobra zabava!

 

Impulse festival organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival je realiziran uz potporu Grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.