3ALOG

Izložba 3ALOG prva je samostalna izložba istoimene skupine autorica i autora koji djeluju kao umjetnički kolektiv unutar kojeg kohabitira Edo Hrženjak, Tereza Vukić i Matea Zeman. U Galeriji SKC, od 23. do 27. lipnja možete pogledati izložbu!

Praksa ovo 3. autora/ice ne mora se nužno podudarati, ali njihova komunikacija i razmjena ideja stvaraju kontekst djelovanja u istom vremenu unutar istog prostora. Simbolički se mogu povezati i protumačiti u jednom galerijskom prostoru koji stvara kontekst više autora i time se multiplicira doprinos kojim jedno djelo sumplementira drugo. Na taj način djelo komplementira i vodi dijalog s pojedinim drugim djelima, na taj način ga smještajući u puno realniji kontekst njegova nastanka.
Radove možemo promatrati u međusobnom nadopunjavanju značenja ovih APURI studentica i studenta koji djeluju u različitim medijima i tematskoj opredijeljenosti, razvijajući svoje radove u međusobnom tri-alogu.

Tereza Vukić - studentica je zadnje godine studija slikarstva na APURI. U svojim radovima istražuje antopomorfne teorije o ekspresijama emocija kod ljudi i životinja kroz vlastiti likovni prikaz.

Edo Hrženjak - student je četvrte godine diplomskog studija modula kiparstva. Koristeći medij keramike nadovezuje se na prikaz figure u post modernom vremenu i njegovi radovi odgovaraju na globalno-socijalne fenomene.

Matea Zeman - studentica četvrte godine modula kiparstva na APURI-u, bavi se funkcionalnom i primijenjenom umjetnošću. U sklopu 3ALOGa predstavit će dizajnom svjetlosnih objekata - lampi. Radi se o seriji napravljenoj na principu unutarnje obrade drveta u spoju sa staklenom fuzijom.

Izložba donosi prikaz emocionalnog stanja čovjeka u terakoti Ede Hrženjaka, ekspresivni prikaz pasa lutalica u slikama Tereze Vukić i svjetlosna tijela u skulpturi Matee Zeman.

Vidimo se u Galeriji SKC od 23. lipnja! Napomena: 23. lipnja izložbu je moguće pogledati od 16 do 21 sat, a od 24. do 27. lipnja, to je moguće učiniti od 12 do 20 sati.


Izvješće o provedenom projektu

Izložba je održana u Galeriji SKC od 23. do 27. lipnja 2020.   

U medijima:

Moja Rijeka

Voditeljica projekta je Matea Zeman, studentica APURIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.