12. Humanitarni koncert medicinara

Već 12 godina talentirani studenti i studentice Medicinskog fakulteta u RIjeci organiziraju humanitarne koncerte na kojima sakupljaju priloge za riječke udruge. I krajem ove godine planira se koncert u Guvernerovoj palači.

Projekt ''Humanitarni koncert medicinara'' pokrenuli su studenti medicine s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 2009. godine. Koncerti klasične i popularne glazbe iz godine u godinu okupljaju studentice i studente medicine i srodnih medicinskih znanosti s glazbenim obrazovanjem i/ili talentom na godišnjem susretu glazbenika. Na koncertu sudjeluju studentice i studenti medicine i mladi doktori i doktorice sa Sveučilišta u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Splitu te gosti s Medicinskog fakulteta u Ljubljani.

Ovogodišnja voditeljica projekta studenica Nika Mančić ističe:

Želimo iskoristiti svoje talente i mogućnosti da napravimo dobro djelo za one kojima je naša pomoć potrebna. Tako smo do sada organizirali jedanaest uspješnih koncerata na kojima smo skupljali novčani prilog za Udrugu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom ''Rijeka'', Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ''Klub Srce Rijeka'', dnevni rehabilitacijski Centar ''Slava Raškaj'' za pomoć djeci sa slušnim poteškoćama i govornim manama, Udrugu za skrb autističnih osoba ''Rijeka'', SOS Rijeka - Centar za nenasilje, Udrugu ''Oaza'' te Dječji dom ''Tić''. Osim što se kroz godine za udruge prikupljao novčani prilog, nerijetko su sami članovi udruga nastupili u glazbenom programu. Kao budući zdravstveni radnici želimo biti primjer drugim građanima i studentima drugih fakulteta te pokazati kako svaka osoba neovisno o svojim mogućim poteškoćama zaslužuje jednaku pažnju, sreću, dobrotu, empatiju i pomoć.

Voditeljica projekta je Nika Mančić, studentica MEDRI, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.