USSUD-U #3: pARTicipacija

Povodom trećeg izdanja USSUD-a, (Unapređenja studentskog standarda u domeni kulture), projekta koji su zajednički pokrenuli Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka s ciljem unapređenja studentske kulture, pozivamo vas prije svega na pARTicipaciju.

12186503_980089512032406_699291234301708067_o (1)

Ideja pARTicipacije – projekta studenata za studente koji je financirao Studentski kulturni centar – jest okupiti grupu studenata s različitih fakulteta, koji možda nisu do sada imali prilike upoznati se s akteri(ca)ma iz područja umjetnosti i kulture, a cilj aktivnosti je kroz neposredan kontakt približiti suvremene umjetničko-kulturne prakse (umjetnost, dizajn, arhitektura) studentima te ih s direktnim upoznavanjem kulturnih akter(ic)a ohrabriti da i sami istražuju, raspravljaju i uz posjete radnom i intimnom prostoru umjetnika pARTicipiraju u kreativnom radu. Manja grupa sudionika omogućava razvoj intimnog dijaloga i opuštene atmosfere koja potiče na postavljanje pitanja, raspravu ili izražavanje ideja. Posjet osobnom prostoru i direktno obraćanje i razgovor vodi do većeg razumijevanja i priznavanja kreativnog procesa. Želimo na ovaj način ispitati kakvo mjesto imaju kultura i kreativnost u našem gradu, kako se snalaze mladi umjetnici i profesionalci i zašto su se odlučili vratiti/preseliti u Rijeku i pokušati se izboriti za svoje mjesto pod kišom.

Kreativci koji nas ugošćuju u pARTicipaciji su Martina Čip i Nina Raimann, a posjetit ćemo ih 6. 11. u 16 sati u njihovom studiju na adresi Braće Branchetta 12.

Petra Karuza i Federico Gori očekuju nas 11. 11. u 17.30 sati u Društvu arhitekata Rijeka na adresi Ivana Dežmana 2a.

Tomica Grubiša i Nika Rukavina ugošćuju nas 13. 11. u 18 sati u ateljeu na adresi Križanićeva 3a.

Za posjete ateljeima / studijima možete se prijaviti mailom na kombinat@kombinat.com.hr (nasloviti mail - pARTicipiram).

Pogledajte kompletan program ovogodišnjeg USSUDA.

Ne budi panj!

pARTicipiraj!