UNIRI paneli – Zajc na Kampusu

UNIRI panele ovaj listopad ukrasila je izložba fotografija naziva „Riječki Balet – novi brend našeg grada” autorice Fanni Tutek Hajnal, a u utorak, 11.10.2022, baletni ansambl Zajca posjetit će studente i uživo!

Izložbu fotografija potpisuje autorica Fanni Tutek Hajnal. Izložba prikazuje riječki balet koji je pod ravnateljstvom Maše Kolar od 2017. godine postignuo značajna umjetnička postignuća te ostvario vidljivost kako na domaćim tako i na svjetskim kazališnim daskama.

Umjetnički projekti poput osuvremenjene verzije labuđeg jezera iz 2017. bili su svojevrsni početak brendiranja „Baleta s karakterom“, kroz potragu za novitetima u plesnoj umjetnosti i dramaturgiji, kao i mnogobrojnim suradnjama s međunarodno poznatim koreografima.

Izložba se sastoji od 20 fotografija koje su ovjekovječile izvedbe Ansambla Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, te, kako navodi zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan s otvorenja iste izložbe na gradskim postamentim, „ljubitelji baleta će se kroz ove fotografije moći prisjetiti impresivnih, senzualnih i uzbudljivih plesnih koreografija, a svakako i emocija koje su proživljavali uživo na predstavama, ili će to možda i osjetiti samo promatrajući ove fotografije“.

U utorak, 11.10., u podne, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, u Akvariju, studente će uživo posjetiti Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca. Atraktivan ples na trampolinima uz prepoznatljive zvuke “Bolera” približit će studentskoj publici raznolikost i suvremenost predstava riječkoga Kazališta.

Osim hipnotičkog plesnog fragmenta kao prijedloga za dolazak na plesne predstave, studenticama i studentima predstavit ćemo i dramski i glazbeni program sezone koja je upravo započela. Studentska kazališna pretplata upravo je jedan od načina da povoljnije i lakše mlada publika “pohvata” hitove sezone, jer su istaknuti naslovi zanimljivi mlađoj publici, a cijene su također prilagođene studentskom standardu.

Najsretnijima među onima koji dođu u Akvarij na Kampusu u utorak u podne smiješe se nagradne ulaznice, a oni zainteresirani za posao moći će se i prijaviti za biljeterski posao u Kazalištu.

Dio tekst o izložbi preuzet je s mrežnih stranice Grada Rijeke.

VIDEO s održanog eventa: Zajc na Kampusu, 11.10.2022.