TransportArt

U srijedu, 14. siječnja 2015. u 19 sati u Malom salonu otvara se studentska izložba TransportArt. Ova je izložba  rezultat kolektivnog umjetničkog  projekta koji propituje mogućnost umjetnosti u javnom prijevozu. Od 15. do 19. prosinca u linijama riječkog gradskog autobusnog studentice Akademije primijenjenih umjetnosti  izvele su niz umjetničkih akcija. 
transp

Projekt je financirao Studentski kulturni centar u Rijeci, a izvode ga studentice : Ivona Maslak, Lucija Ukić,Nevena Živić, Elizabeta Močibob, Marga Božanić i Sanja Gergorić. Mentori projekta su Nikoleta Marković i Andrej Mirčev.

TransportArt polazi od ideje oplemenjivanja javnog prijevoza suvremenom umjetnošću, ali na način koji neće biti isključivo estetski. Tako se izvedene umjetničke akcije bave odnosima privatnog i javnog, kao i problemima komunikacije i interpersonalne otuđenosti u suvremenom, tehnološkom svijetu. Sudionice projekta izvele su ga na način koji je pridobio simpatije putnika i obogatio njihovo iskustvo putovanja gradskim javnim prijevozom.

Kako je to izgledalo u prosincu , pogledajte u prilogu  Zorana Krušvara za portal MojaRijeka.