Tisuće kilometara u jugiću

Obavještavamo Vas da će se u Galeriji SKC 11.5.2019. s početkom u 20 sati održati edukativni program Tisuće kilometara u jugiću unutar ciklusa Priče iz prakse, koje su usmjerene od strane praktičara prema znatiželjnicima a obuhvaćaju širok spektar tema unutar kulture i umjetnosti. Ovoga puta biti će riječ o kulturnom turizmu, tj. inovativnoj kulturno - turističkoj ponudi Balkana koja je nastala otvaranjem Balkan Roads usluge a kasnije i Balkan Yacht Adventure, proizašle iz nevjerojatnih avantura grupe prijatelja.

Filip Jakovac, Marino Rempešić i Aleksandar Puača tri su avanturista koji svijetom krstare u Jugu, Koral 55, imena Artie. 2016. godine uputili su se u Mongoliju i nazad a spremaju avanturu do Australije! Spoj ludosti, mladosti i želje za mijenjanjem svijeta čini Adventure Team Alan Ford.

Filip Jakovac, vozeći se prostranstvima i pustošima Rusije, primijetio je koliko vremena i prostora između zanimljivih sadržaja. Na Balkanu, međutim, sadržaji se nadovezuju brzim ritmom - mnoštvo sela, šumaraka, livada, jezera - uvijek nešto zanimljivo. Zato je uz Anu Somek pokrenuo startup koji se isplatio - Balkan Roads, uslugu koja nudi novi oblik turizma na našim prostorima: najam (starog) automobila, putovanje sporednim
cestama, virtualnog lokalnog vodiča i više od 100 sadržajnih točaka koje je moguće odabrati: roštiljanje ćevapa, čuvanje ovaca, tradicionalni plesovi, pletenje, ronjenje, bungee jumping…. Putovanje je sigurno, međutim pruža nezaboravno iskustvo avanture po Balkanu.

U suvremenom svijetu potrebno je pronaći nove oblike interpretacije tradicije, a upravo je to ono što je Balkan Roads ostvarilo. Koristeći danu nam situaciju, Filip i Ana interpretirali su je na način da ostvare novu i zanimljivu kulturno - turističku ponudu.

Prepoznali su u čemu je bogatstvo balkanskih prostora i kulture i umjesto da se upute raditi u Irsku, rade na tome da dovedu turiste nama! U subotu imati ćemo priliku čuti kakvo je to iskustvo, što su sve prošli i kako se snalaze u poslovnim avanturama.


U međuvremenu, Adventure Team Alan Ford sprema put u Australiju, te će s nama podijeliti planove: kuda će putovati, koliko će kilometara proći i litara benzina izgoriti u njihovom Artiju, da li nose konzerve ili jedu lokalno, s koliko turističkih vodiča se oboružaju i što sve pakiraju, 11.5. u Galeriji SKC.