Što smo vidjeli na proljetnoj Razgled(nici) Susjedstva Kampus?

U petak, 31. svibnja 2019. s okupljanjem u 15.30 sati održala se proljetna Razgled(nica) Susjedstva Kampus.

Kampus kreativni tim (KKT) u okviru programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastavio je s upoznavanjem sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom Sveučilišnog Kampusa i to putem vođenih tura kroz sastavnice Sveučilišta u Rijeci.

KKT je praksu započeo još 2018. godine s događajem "Bolje vas našli", a nastavili s Razgled(nicom).

U  16,00 sati u prostoru SC-a „Akvarija“ voditeljica susjedstva Kampus, prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci prezentirala je susjedstvo i aktivnosti koje je „Kampus kreativni tim“ (KKT) izvršio u 2018. godini te aktivnosti koje planira izvršiti u razdoblju od 2019. - 2020.

Nakon toga, prva lokacija bila je Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci na kojem je direktor Boris Golob predstavio programe i projekte koje izvode. Odnosno pojasnio je koje mogućnosti nude mladim (star up) poduzetnicima i znanstvenicima.

Potom je tura nastavljena na Akademiji primijenjenih umjetnosti pod vodstvom izv. prof. mr.sc. Ingeborg Fulepp. Posjetitelji su imali priliku posjetiti radione te vidjeti kako studenti rade u tehnikama kao što su drvo, mozaik, keramika i slično.

Dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra prezentirala je aktivnosti svoje sastavnice te posjetiteljima pokazala rijetko pristupačno mjesto; krov zgrade te predivan pogled koji se pruža na cijeli Kvarner.

U zgradi sveučilišnih odjela, odnosno na Odjelu za informatiku, posjetitelje je dočekao dr. sc. Vedran Miletić prof. mat. i inf. Održao je kratku prezentaciju o razvoju Odjela za informatiku, pokazao učionice odjela te superračunalo BURU.

Manifestaciju je zaokružilo druženje uz glazbeni nastup Marijane Varašanec, kolegice s Odjela za fiziku i domjenak.