Smotra glumačkih akademija 2015.

Od 3. do 6. lipnja u Rijeci će se održati druga Smotra glumačkih akademija, godišnji susret glumačkih škola na kojem prikazujemo najzanimljivije studentske predstave. unnamed

Cilj Smotre glumačkih akademija predstavljanje je kvalitetnih studentskih kazališnih produkcija napravljenih po profesionalnim standardima. Smotra je međunarodnog karaktera, s namjerom upoznavanja javnosti (opće i profesionalne) s novim snagama, pružajući mladim glumcima i redateljima platformu za predstavljanje svog rada i povezivanje s kolegama iz drugih zemalja, kao i s kazališnim profesionalcima.

Prva Smotra održana je od 16. do 19 svibnja 2014., s predstavama sveučilišta u Beogradu, Sarajevu, Rijeci, Zagrebu i Cetinju. Ove godine predstavljamo studente iz Brindisija, Rijeke, Beograda i Ljubljane.

Sve predstave održavaju se u dvorani Filodrammatice, Korzo 28, prvi kat, s početkom u 20 sati i uz besplatan ulaz.

Organizator Smotre je Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Program:

3. lipnja – Scuola Talìa, BrindisiAnna Piscopo, “verso Mio fratello” 4. lipnja – Sveučilište u RijeciGoldoni, “Veliki smiješni rat” 5. lipnja – Univerzitet umetnosti u BeograduDavid Mamet, “Oleanna” 6. lipnja – Univerza v LjubljaniŽiga Divjak, “Tik pred revolucijo: Mladost” Sve predstave imaju prijevod na engleski.