Promo art video: Sedam godina SKC-a

Po mnogo čemu kriznu sedmu godinu proslavili smo izradom promo art videa kojeg su izradile naše drage APURI studentice Gea Rajić i Antonela Brenko.

Globalne pandemijske nedaće zahvatile su SKC upravo u, takozvanoj, kriznoj sedmoj godini. U godini u kojoj je završen EPK, u kojoj su pauzirani gotovo svi pa i naši brojni eventi i festivali, malo smo se protresli, ali nas to nije previše uzburkalo. Takvi shaken not stirred osmislili smo neke nove projekte i uspješno se iskoprcali unatoč svim izazovima. Sedmogodišnji rad SKC-a naše su kreativne studentice upakirale u video kojim čestitamo svima na dosadašnjem uspješnom radu te pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe u zajedničkom stvaranju novih kreativnih priča.


Sedam godina SKC Sveučilišta u Rijeci teži stvaranju novog okvira za promišljanje kulturne produkcije i stvaranje kulturne politike posebno usmjerene na studentsku i mladu populaciju te na nezavisnu kulturnu scenu.

Kao platforma za studentsku kulturu i umjetnost promoviramo kulturu i educiramo s ciljem većeg uključivanja studentica i studenata u kulturne manifestacije te nastojimo ojačati studentske kulturne produkcije dajući potporu studentskim kulturnim projektima te provodeći vlastite i projekte u suradnji.

Izdvajamo sedam područja koja na Sveučilištu u Rijeci razvijamo već sedam godina:

  1. Izložbe
  2. Festivali
  3. Kulturni aktivizam
  4. Edukacija
  5. Stjecanje praktičnog iskustva
  6. Volontiranje
  7. Financiranje studentskih projekata