Sajam studentskih radova – POZIV

Studentski kulturni centar u Rijeci poziva sve zainteresirane APURI studentice i studente da prijave svoje radove i sudjeluju na Sajmu studentskih radova koji će se održati 2. lipnja 2022. u Galeriji SKC. 

Zbog iznimnog uspjeha projekta Rijeka umjetnosti (koji je bio dio službenog programa otvorenja EPK Rijeka 2020) te obostranog zadovoljstva izlagača i publike, napokon nastavljamo u sličnom tonu i pozivamo APURI studentice i studente da sudjeluju na ovogodišnjem Sajmu studentskih radova. Ovom prodajnom izložbom ponovno ih spajamo s ljubiteljima umjetnosti i predstavljamo ih javnosti i riječkoj publici. Pozivamo ih da prijave svoje najbolje radove koji će oživjeti izvan ateljea, radove koji će se rado „udomiti“, radove na koje su toliko ponosni da ih jedva čekaju izložiti javnosti!   


Poziv na izlaganje studentskih radova namijenjen je APURI studentima i studenticama neovisno o razini studija i smjeru. Prijaviti se mogu APURI studentice i studenti te APURI alumni (diplomirali u protekle 2 godine). Prijave se vrše online, ispunjavanjem pristupnog obrasca, a moguće je prijaviti najviše tri rada (tri serije rada ukoliko je riječ o manjim radovima kao što su print, nakit, itd.). Prijavom se pristaje na organizacijske i tehničke uvjete sajma.


PRIJAVNICA - direktna poveznica

Prijave su otvorene do 15. svibnja 2022.

PRIJAVE ZA STUDENTICE I STUDENTE

Studentice i studenti mogu pristupiti online prijavi upisivanjem vlastitog elektroničkog identiteta u AAI@EduHr sustavu (adresa e-pošte povezana s UNIRI korisničkim imenom).

PRIJAVE ZA ALUMNIJE 

Studentice i studenti koji su diplomirali u protekle dvije godine svoje prijave mogu poslati na e-mail skc.galerija@gmail.com s naznakom ART HOC - PRIJAVA. U prijavi je potrebno poslati kratki životopis, minimalno tri fotografije svakog prijavljenog rada te kratki opis rada s dimenzijama. 


Napomena: Zbog ograničenosti uvjeta izlagačkog prostora, selekcija radova je nužna. Odabrane izlagače i izlagačice kontaktirat ćemo nakon selekcijskog kruga, hvala na razumijevanju.

Prijavom na sudjelovanje izlagači i izlagačice preuzimaju  odgovornost za prijenos svojih radova do galerije i brigu o njima za vrijeme trajanja sajma. Obvezuju se poštivati sve organizacijske uvjete (od dostavljanja radova u galeriju u propisanom roku do prisustva u galeriji za vrijeme trajanja sajma) te ostalih dogovora s organizatorima. 
Hvala na razumijevanju!

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem e-maila skc.galerija@gmail.com


Sajam studentskih radova održat će se u četvrtak, 2. lipnja 2022., od 15 do 20h u Galeriji SKC. 

Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje APURI studentica i studenata s građanima Rijeke i širom javnosti. Tijekom jednodnevnog događaja izlagačice i izlagači će prikazati svoje radove, povezati se s građankama i građanima te potencijalno stvoriti prostor za buduće suradnje. 

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok će se javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod. 


Organizatori osiguravaju izložbeni prostor, medijsku pokrivenost izložbe i tehničku pomoć oko postavljanja te se ograđuju od svih nepredvidivih okolnosti koje mogu nepovoljno utjecati na radove.