Rijeka umjetnosti

Izložba studentskih radova, u sklopu programa otvorenja Europske prijestolnice kulture 1.2.2020.

PROGRAM:
12:00 - 21:00 – izložba Rijeka umjetnosti
12:00 - 15:00 – Zavrti ploču - posjetitelji su pozvani sami puštati glazbu na gramofonu koristeći ploče koji su donijeli ili pustiti neku iz galerijskog izbora!
15:00 - 21:00 – DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

“Rijeka umjetnosti” sastavni je dio otvorenja Rijeke - Europske prijestolnice kulture, koje se održava 1. veljače 2020.

“Rijeka umjetnosti” izložba je studentskih radova, osmišljena u cilju povećanja vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te ostvarivanja komunikacije i razmjene građana Rijeke sa studentima APURI.

Izložbom će se predstaviti rad 30 - ak studenata Sveučilišta u Rijeci, uključujući izložene radove, vizualni identitet, glazbeni program i samu organizaciju izložbe.

Cjelodnevnim zabavno/kulturnim programom nastoji se izgraditi most koji će povezivati glazbene i likovne sadržaje s građanstvom svih uzrasta te kreirati prostor sudjelovanja i interakcije u kulturnoj razmjeni i podržavanju domaće produkcije.

Posjetitelje izložbe zabavljati će DJ Nino Juričev Barbin i DJ Ivo Makarun od 15 do 21 sat, a na raspolaganju će im biti piće i okrjepa.

“Za posjetu ove izložbe nije potrebno nikakvo filozofsko znanje o umjetnosti već želja za otkrivanjem originalnog i unikatnog umjetničkog rada koji će vam se toliko svidjeti da ćete ga poželjeti ponijeti kući!”

Kustosica i idejna začetnica programa je studentica Ana Hrgovčić, a program je financijski podržan od strane EPK Rijeka 2020.