REZULTATI SKC Natječaja 2021

Na natječaj SKC-a za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini pristiglo je ukupno 26 projektnih prijava. Ukupan iznos traženih sredstava svih projekata je  219.642,75 kn, a fond za dodjeljivanje sredstava iznosi 130.000,00 kn. Prijave su pristigle sa sljedećih sastavnica: FZSU (1),FFRI (7), APURI (18).

Zbog ograničenih sredstava namijenjenih potpori projekta te kriterija kvalitete natječaja, za financiranje je odabrano 22 projekata u ukupnom iznosu od 93.900,00 kuna.

Visina dodijeljenih sredstava utvrđena je na temelju evaluacija, traženoga iznosa financiranja i specifikacije troškova. Pojedini su odobreni iznosi umanjeni od traženih zbog mogućnosti posudbe brojne tražene opreme i sličnih troškova navedenih u financijskim planovima, a općenita je napomena da trošak honorara valja planirati pravilima natječaja.

Projekte koji su se ocijenjeni kao neprikladni natječaju te sadržajno slabiji i lošiji, Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo ne podržati. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Čestitamo svima čiji su projekti odabrani! Voditelji i voditeljice odabranih projekta uskoro će dobiti poziv na potpisivanje ugovora, kao i prezentaciju o izvršavanju obaveza.


Uvid u obrazloženje te napomene (komentare) povjerenstava možete pronaći na profilu gdje ste prijavili projekt pod opcijom "Ocjene".

Povjerenstvo je generalno utvrdilo pad kvalitete prijava te će se provesti edukacija za podizanje razine projektne pismenosti kako bi buduće prijave bile što kvalitetnije.