Psihoedukativna izložba: (P)ostati dobro

Povodom jubilarne 10. Rijeke psihologije postavljena je psihoedukativna izložba „(P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti“ koja ima za cilj pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na službenom otvorenju izložbe u utorak, 16. veljače s početkom u 15 sati na vanjskim UNIRI panelima na Kampusu (šetnica prema zgradi STEPRI). Izložbu su pripremile i predstavljaju članice organizacijskog odbor Rijeke psihologije te studenska udruga Psirius.

Detaljnije o izložbi:

U vrijeme sveprisutnih izvora stresa, posebice u jeku pandemije, često govorimo o mentalnom zdravlju. Svjetska zdravstvena organizacija (2001) mentalno zdravlje definira kao stanje opće dobrobiti u kojem je svaki pojedinac svjestan vlastitog potencijala, može se suočavati s uobičajenim stresovima svakodnevnog života, može produktivno i uspješno raditi te može doprinijeti vlastitoj zajednici. Psihoedukativna izložba "(P)ostati dobro" ima za cilj pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča. Šetajući među panelima, možemo saznati što se krije iza pojmova otpornost, mentalna higijena, suočavanje sa stresom, kao i istražiti kako bolje spavati, komunicirati, ispuniti svoje vrijeme te biti dobro sa sobom i drugima.

Izložbu (su)financira i podupire Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Izložbu možete pogledati do 15. ožujka 2021.


Izložbu je također moguće pogledati od 3. do 11. svibnja 2021. godine na izložbenim panelima na Korzu.


Panele je 2019. godine postavilo Sveučilište u Rijeci sudjelovanjem u programu Susjedstvo Kampus programskoga pravca 27 susjedstava, Rijeka 2020 – EPK. Ostavštinu preuzima Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.