POZIVAMO VAS NA FESTIVAL SUSJEDSTVA KAMPUS – “KAMPUS ZA SVE”

U ponedjeljak 02. ožujka 2020. godine, započeti će Festivala Susjedstva Kampus - "Kampus za sve" i trajat će do četvrtka 05. ožujka 2020.

 „Kampus za sve“ program je osnaživanja kampus kulture u gradu Rijeci temeljen na temama razmjene znanja, uključivanje zajednice, povezivanje unutar Kampusa, povezivanjem Kampusa s okolnim susjedstvima te suradnjom s ostalim susjedstvima u sklopu programskog pravca 27 susjedstava u stručnim i znanstvenim segmentima razvoja programa.

S obzirom na izazove s kojima se Kampus susreće, organiziramo projekte i programe koji se upravo bave tom problematikom. 28 projekata iz umjetničkih, edukativni i povijesno-dokumentaristički područja, proizašli su iz natječaja, a izvodit će ih sveučilišni profesori i studenti na Festivala susjedstva Kampus koji će trajati od 02. - 05. ožujka 2020.

Niže preuzmite program Festivala Susjedstva Kampu

Osim 28 projekata i programa proizašlih iz natječaja, Susjedstvo Kampus sudjeluje i u obilježavanju EU dana Susjeda. Zatim u okviru umjetničkog rezidencijalnog programa Vitamin D, ugostilo je umjetnika Darka Fritza, koji radi na umjetničkoj hortikulturnoj instalaciji na Kampus.  Susjedstvo održava suradnju s dječjim vrtićem Đurđice s kojim provodi zajednički projekt Čarobni dan. Također dva puta godišnje provodi Razgled(nicu) – vođenu turu razgledavanja Sveučilišnog Kampusa otvorenu svim građanima grada Rijeke.