Rodom u koprive

Pozivamo vas na izložbu ‘Rodom u Koprive’ i razgovor kojim će se propitati različite uloge žena i muškaraca u današnjem društvu - koliko nas te uloge određuju, koliko se u njima pronalazimo, koliko nas ‘peckaju’, a koliko oslobađaju.

U razgovoru sudjeluju Bruna Nedoklan, B.a.B.e (ZG), Natalija Stefanović i Petra Bezjak, kolektiv Ulična aristokracija (RI), a namijenjen je svim građankama i građanima zainteresiranima za pitanja identiteta, onima koji se ponekad osjećaju tijesno u svojoj koži ili su se ponekad pitali zašto je njoj/njemu lakše.

Izloženi radovi nastali su na radionici restrukturiranja pojmova muškarac i žena, koja se odvila u Galeriji SKC tijekom veljače. Na radionici, sudionici su ispitali vlastito poimanje žena i muškaraca, postepeno se krećući od pojma prema vizualnom rješenju te upoznajući se sa pojmovima društvene teorije poput stereotipa, diskriminacije i roda uz ugošćene predavače/ice (Natalija Stefanović, Bruna Nedoklan, Izvor Rukavina, Petra Bezjak). Produkti radionice, na različite načine i u različitim medijima, opisuju iskustvo autora/ica te interpretiraju očekivanja koje postavlja kultura. Nastajali su uzimajući u obzir osoban razvoj, definiranje (sebi) izazovnih zadataka te izlazak iz zone komfora rješavanjem istih. Naposljetku, izrodili su se iz intrigantnih pitanja za autora/icu samog/u a u kojima će se mnogi od nas prepoznati.

Izlažu: Josipa Baljak, Kristian Bosak, Lana Gržetić, Nikolina Janjić, Anita Kelava, Katarina Musap, Nicol Načinović, Katarina Musap, Natali Šajbić.

Razgovaraju: Petra Bezjak, Bruna Nedoklan, Natalija Stefanović.

Prije izložbe svakako odmarširajte Noćni marš, od 18:00 sati, a nakon izložbe, prepustite se koncertu u Palachu!

         

Kategorije: ,

RODOM U KOPRIVE