Love is a Whole Other Creature

Umjetnica Maia Iotzova predstavit će video instalaciju kojom dokumentira stanovnike Rijeke, Montreala, Toronta, Sofije, u odgovoru na pitanje što ljubav njima znači.

Projekt Love is a Whole Other Creature razvijan je kroz 8 godina, a ostvaren je tijekom umjetničke rezidencije PRIM - MAI u Montrealu, 2017. godine.

Maia Iotzova vizualna je umjetnica i filmašica, čiji radiovi istražuju intimne veze u svijetu razorenom socijalnim i političkim silama. Razvila je kinematografski izraz koji se oslanja na njezinu interkulturalnu perspektivu, a kombinira vizualnu umjetnost, tradicionalni dokumentaristički pristup i eksperimentalne kinematografske tehnike. Završila je predidplomski studij lijepih umjetnosti u Kanadi (University of Guleph). Posvećena je iznošenju glasa žena u filmu i vizualnoj umjetnosti. Bila je jedna od voditeljica radio emisije feminističkog novomedijskog centra Studio XX te je također suosnivačica grupe "Montreal Film Fatales Affiliated". Trenutno živi i radi u Kanadi, iako se često vraća u rodnu Bugarsku.

  Galerija SKC otvorenje: subota 27.4. u 20 sati 27.4. - 3.5. 2019. od 17 do 20 sati    

Kategorije: ,

love