Arteria – izložba studenata APURI-ALU

Zajednička suradnja u formi izložbe rodila se prošle godine kao rezultat brojnih promišljanja i dubokoumnih razgovora o umjetničkoj sceni današnjice. Budući da je prošlogodišnji odaziv bio prevelik da bi izdržao skroman habitus mladih umjetnika, ovogodišnja 'eksplozija umjetnosti' desit će se u galeriji Studentskog kulturnog centra Rijeka - galeriji SKC - prostoru koji će primjereno nahraniti sve apetite. Pozvani ste uživati estetskoj simfoniji koju su za Vas mladi pojedinci, pod okriljem matičnih akademija, neumorno promišljali i stvarali. Problem određivanja teme i pronalaska zajedničke ideje nadjačan je ignoriranjem istog. Bez posebnog dogovora odlučeno je da se svaki umjetnik bavi tematikom koja mu je bliska ili pak da se upusti u intuitivni eksperiment. Stoga očekujte pregršt različitosti, kako konceptualnih, estetskih, tako i medijskih. Ova izložba je značajni trenutak u karijeri mladih izlagača. Stoga, u suradničkom duhu i pozitivnoj atmosferi, pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

Izlažu:

Filip Pilj // Ana Jurčević // Petar Pinčić // Nikola Gačić // Stjepan Pranjković // Tara Beata Racz // Simona Uzelac // Marko Zurak // Saša Babić // Alba Miočev // Emanuela Lekić // Bojana Modalek //
Otvorenje izložbe održat će se u petak, 1. 9. u 19 sati, u Galeriji SKC (Palach), a izložbu se može pogledati do 8. 9. 2017., radnim danom od 18 do 21 sato.
Dizajn plakata: Filip Pilj   Voditelji projekta su Marko Zurak i Josipa Basiolija, studenti APURI, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Kategorije: , ,

21106645_1970203469864457_3350773451652203797_n