B.A.K.A. KOLEKTIV IZLAŽE U GALERIJI SKC

baka_galerijas

 
Povodom Vikend otvaranja Palacha, Galerija SKC predstavlja B.A.K.A. kolektiv, jednu od zanimljivijih priča s prostora Balkana.
B.A.K.A. je skupina svestranih prijatelja, okupljenih pod tim imenom od 2011. godine, koja djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna. 2012. godine pokrenuli su svoju nezavisnu video produkciju čiji su se radovi prikazivali na priznatim filmskim festivalima poput DORF-a i  Revije Hrvatskog kratkog filma i prostorima Art Kina u Rijeci i MM centra u Zagrebu.

Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u dizajnerskom tandemu 'This Town needs Posters' koji su ove godine osvojili prvu nagradu u izlagačkom dijelu dizajnerskog festival Dan-D. 'This Town needs Posters' nastao je 2008., od 2012. postoji kao tandem koji čine dva studenta arhitekture, a fokusira se na izradu analogno dizajniranih i tehnikom visokog tiska otisnutih plakata. Grafičko oblikovanje svode na same osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi će se izložiti sve komponente potrebne za tisak, kao i sami plakati.

B.A.K.A.-in noise/alt-rock bend ### nastupao je po kultnim klubovima u Zagrebu i Beogradu, a njihovo audio izdanje 'Mulj' progašeno je jednim od najboljih u 2013. godini. U B.A.K.A-i poimence djeluju: Goran Nježić, Matija Tomić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Jurica Zrnc, Patrik Gregurec, Helenea Pereković, Valentino Hodalj, Miroslav Režić i Ivan Klarić.

Svoje filmove, videe, skulpture i dizajn pokazat će nam od 3. do 11. listopada u Galeriji povodom Palachova otvorenja.

Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati, osim 3. i 4. listopada kada će biti otvorena od 20 do 24.

Baka (馬鹿, ばか, or バカ) means "idiot", "stupid", "fool", "foolish" and is the most frequently used pejorative term in the Japanese language. Baka (izgovor: báka) definicija: imenica, ženski rod (1.1) Materina ili očeva mater.

---------

Kategorije: