Pokreti i okreti : Vlasta Furdek i Zoe Miloš

Pozivamo vas na izložbu Pokreti i okreti koja objedinjuje radove Vlaste Furdek i Zoe Miloša. Otvorenje će se održati u Galeriji SKC 10. 5. s početkom u 20 sati. Izložba obuhvaća serije kolaža i slika, slobodnog i nesputanog izraza u kojima sam proces rada ima važnost. Radovi su sačinjeni od apstraktnih oblika, fragmenata teksta, različitih materijala, ponegdje figurativnih elemenata te stavljaju naglasak na karakter linija, boja i različitost formi. Umjetnici recikliraju vlastite radove u dekonstrukciji i rekonstruiranju oblika. Navode unutarnju borbu kao igru te pojedini rad smještaju unutar šireg procesa koji je u neprekidnom razvoju, promjeni.
Vlasta Furdek i Zoe Miloš studenti su Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izložba će biti otvorena do 17.5.2019.


“Oba umjetnika poriču sebe kao autora koristeći prijašnje radove kako bi stvarali. Negacija rada, njegovo uništavanje, ponovno “recikliranje”: prebacivanjem, refragmentacijom, oživljava nešto novo s utiskom prijašnjeg. Unutarnja borba kao igra prikazuje se radovima koji su izloženi, no to svakako ne znači kraj njihova razvitka ili dovršenost. Nepredvidljivo stvaranje postavlja proces ispred cilja, naglašavajući initmnu bitku kao bitnu, nasuprot izloženom kao gotovom. Ovaj proces buni se protiv dovršenosti. Vrebajući sljedeću negaciju, ne dopušta sam sebi povratak na istu točku. Tako igra, negirana radom, ponovno počinje trganjem. “