Otvoren poziv studentima za izlaganje na izložbi Rijeka umjetnosti

U Galeriji SKC otvoren je poziv za izlaganje na izložbi Rijeka umjetnosti, osmišljenoj u cilju razmjene između lokalne zajednice i studenata.

. prijave: do 15.1.2020.
. izložba će se održati 1.2.2020, na dan otvaranja EPK
. studenti i studentice će boraviti u galeriji i prezentirati svoj rad zainteresiranim građanima i građankama, razgovarati, družiti se, razmjenjivati znanje i iskustvo čime se potiču potencijalne suradnje!

Razgovor s kustosicom, studenticom pov.um. Anom Hrgovčić poslušajte na stranicama Radia Rože!

PRIJAVA

Za prijavu potrebno je poslati:
1. Osobne podatke (ime i prezime, godina studija i smjer, kontakt telefon, mail)
2. Tekst u kojem kratko predstavljate sebe i svoj rad
3. Vizuale radova koje biste izložili (neograničen broj)

Prijave se šalju na e-mail: hrgovcic.ana@gmail.com
Zaključno s 15. siječnjem 2020.

Za upite i informacije moguće je kontaktirati kustosicu izložbe studenticu Anu Hrgovčić na broj telefona 097 698 1004 ili e-mail hrgovcic.ana@gmail.com

RIJEKA UMJETNOSTI

Rijeka umjetnosti izložba je studentskih radova, osmišljena u cilju povećanja vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te ostvarivanja komunikacije građana Rijeke i studenata APURI. Riječkoj publici približit će se suvremeni izraz likovno-glazbene umjetničke scene te potaknuti potencijalne suradnje i angažmani. Studentima će se omogućiti iskustvo i razvoj prezentacijskih i prodajnih vještina, a građanima će se prezentirati prednosti unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod, te će se potencijalno otvoriti mogućnost brojnih suradnji.

Izložbom će se predstaviti studenti primijenjene umjetnosti odabrani putem javnog poziva u siječnju i nekolicina studenata i studentica koji se bave glazbom. Program će voditi studentica povijesti umjetnosti Ana Hrgovčić pod mentorstvom voditeljice Galerije SKC, studentice Elene Apostolovski. Događaj će se održati u Galeriji SKC 1.2.2020. od 12 do 21 sat.

Zabavno / kulturnim programom “Rijeka umjetnosti” u centru grada Rijeke nastoji se izgraditi most između umjetničkih sadržaja i nove grupe korisnika, građanstva svih uzrasta, koji su od ranih popodnevnih do večernjih sati, uz opuštenu atmosferu praćenu glazbenom podlogom pozvani upoznati riječke studente i studentice te njihove radove. Realizacijom projekta kreirati će se prostor sudjelovanja i interakcije lokalne zajednice u kulturnoj razmjeni i podržavanju domaće produkcije na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.