Otvaranje vanjskih izložbenih panela u Susjedstvu Kampus

Otvorenje vanjskih izložbenih panela, izložbom 45. godina Sveučilišta u Rijeci

U okviru aktivnosti Kampus kreativnog tima, održat će se otvaranje vanjskih izložbenih panela s izložbom posvećenoj Sveučilištu u Rijeci pod nazivom 45. godina Sveučilišta u Rijeci.

Izložbu će otvoriti prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić, u četvrtak 19. prosinca 2019. godine s početkom u 14 sati, na Sveučilišnom Kampusu (šetnica prema zgradi STEP RI). Prisutnima će se obratiti i predsjednica Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima, prof. dr.sc. Rajka Jurdana-Šepić te najaviti izložbe u 2020. godini.

Sveučilišni Kampus na Trsatu (susjedstvo Kampus) dio je jednog od programskih pravca Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, 27 susjedstava. Susjedstvo Kampus je specifično susjedstvo koje pruža društveni, kulturni i edukativni sadržaja široj društvenoj zajednici.

Postavljanjem i otvaranjem deset dvostranih vanjskih izložbenih panela potičemo razmjenu znanja te također mapiramo Kampus kao mjesto okupljanja i zajedništva.

Zainteresirani građani će posjetom izložbi steći uvid u osobnu kartu suvremenog sveučilišta (njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udruženjima) koje u njihovom gradu djeluje već 45. godina.

Izložba: 45 godina Sveučilišta u Rijeci

U 2020. godini nas očekuje jedanaest novih izložbi, koje su usko vezane uz projekte koji su proizašli u okviru natječaja Kampus kreativnog tima i Susjedstva Kampus.