Ciljevi Studentskog kulturnog centara

SKC Sveučilišta u Rijeci osnovan je krajem akademske godine 2012./13. Teži stvaranju  novog okvira za promišljanje kulturne produkcije i stvaranje kulturne politike posebno usmjerene na studentsku i mladu populaciju te na nezavisnu kulturnu scenu.

Osnovni ciljevi SKC-a su :

  • programsko i prostorno ujedinjenje postojećih studentskih aktivnosti u umjetnosti i kulturi
  • jačanje studentske kulturne produkcije
  • promocija kulture s ciljem većeg uključivanja studenata u kulturne manifestacije te edukacija iz područja kulture i umjetnosti
  • povezivanje kulturnih aktivnosti s procesima učenja, ali i s istraživačkim procesima u domeni društvenih i humanističkih znanosti

SKC navedene ciljeve namjerava realizirati organizacijom vlastitih kulturnih projekata te potporama studentskim kulturnim projektima.

Natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti

Natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti raspisuje se u prosincu. Na natječaj se mogu prijaviti studenti, grupe studenata, studentske udruge te studentske udruge u partnerstvu s umjetničkim udrugama i organizacijama. SKC će osigurati financijska sredstva za odabrane projekte te će pružiti mogućnost korištenja prostora kojima upravlja ili su mu dani na korištenje. Riječ je o prostorima Palacha, Filodrammatice i Hartere koje je SKC-u i partnerima s nezavisne kulturne scene na upravljanje povjerio Grad Rijeka, a moguće je i korištenje prostora na kampusu.

1150891_1471181753099967_765022277_n

Kontakt

Sveučilište u Rijeci
Studentski kulturni centar
Radmile Matejčić 3, G-038
51000 Rijeka
051 584 860
skc@uniri.hr

 

Uključi se u rad Studentskog kulturnog centra

SKC traži kreativne, poduzetne i vrijedne studente koji će postati dio njegovog produkcijsko-organizacijskog tima. Ako ste željni stjecanja znanja i iskustva u kreiranju, produkciji i organizaciji kulturnih sadržaja ili nalazite da biste bili vješti u novinarstvu, dizajnu ili marketingu, kao voditelj društvenih mreža, fotograf ili snimatelj, priključite nam se. Potrebno je poslati kratki životopis i motivacijsko pismo (s kratkim opisom dosadašnjih iskustva i područja interesa).

Uključi se

 

  DOWNLOAD SKC LOGO 

SKC_Logo_FIN