PRODLJEN ROK ZA NATJEČAJ za kustose i kustoske kolektive za III. Ciklus “Samo jednom prvi put”

Samo jednom prvi put - produljen rok!

PRODULJEN JE ROK ZA PRIJAVU! ŠALJITE IH DO 8.10.2019. GODINE! OBJAVA REZULTATA BIT ĆE 11.10.2019. GODINE NA STRANICI galerije Pikto.

Galerija Pikto POZIVA kustose i kustoske kolektive koji nikad nisu samostalno postavili izložbu da se prijave na natječaj i osmisle izložbeni koncept III. ciklusa "Samo jednom prvi put" za postavljanje
izložbe u 2019. godini.

Rok za prijavu je 30. rujan 2019. godine.

Natječaj je otvoren za sve neafirmirane samostalne kustose, kustoske kolektive, studente povijesti umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti te teoretičare sa smislom za realiziranje izložbe. Kustosi mogu postaviti samostalnu ili skupnu izložbu u bilo kojem mediju: slikarstvo, kiparstvo, grafika, crtež, umjetničke instalacije, performans, akcije, fotografije, konceptualna umjetnost, video i novi mediji.
Kustos/kolektiv je dužan poslati kratak koncept izložbe s popratnim materijalima (skice, fotografije) i životopis.

OPIS PROJEKTA:
Ciklus "Samo jednom prvi put" je projekt koji pruža priliku mladim kustosima bez mnogo iskustva i posebno je usmjeren na studente povijesti umjetnosti da se kroz praktični rad, postavljanje i kuriranje izložbe stručno usavršavaju i profesionalno napreduju.

Ovaj projekt je osmišljen iz stvarne potrebe, s obzirom na činjenicu da u akademskom kurikulumu nedostaje spomenuti praktični dio, zbog čega studenti po završetku fakulteta nisu upoznati s procesom pripreme i organizacije izložbe.
U sklopu ovog projekta mladi kustosi imaju priliku surađivati s umjetnicima, osmisliti ili doraditi već postojeći koncept, napisati predgovor, dizajnirati katalog (opcionalno) te održati govor na otvorenju izložbe. Galerija Pikto osigurava tehničku podršku, prostor i kustose mentore koji prate rad i razvoj projekta.

U listopadu 2019. godine izvest će se druga ovogodišnja izložba III. ciklusa projekta "Samo jednom prvi put" koja će ujedno biti prva izložba ovog ciklusa u Rijeci u Galeriji SKC.

U prijavi priložiti:
1. Životopis (u tekstualnom obliku najviše do jedne kartice teksta)
2. Ogledni materijal (fotografije, vizuali)
3. Sažetak koncepta i potrebna oprema za realizaciju
Kustos/ica/kustoski kolektiv može priložiti maksimalno jedan projekt, a neće se razmatrati već izloženi radovi ili projekti.

Rok za podnošenje prijava je 30. rujan 2019. godine
Prijave se šalju isključivo na mail adresu piktogalerija@gmail.com
Rezultati natječaja će biti objavljeni 3. listopada 2019. na internetskoj stranici galerije Pikto.

Za sve dodatne informacije i upite vezane uz natječaj obratiti se voditeljici Galerije Pikto: Nela Simić / 092 188 41 18 /e-mail: piktogalerija@gmail.com