“LOOSE OBJECTS” – PREDAVANJE BRUNE JURIČIĆA

U sklopu Kvadart programa Let's Talk About imamo čast družiti se s arhitektom Brunom Juričićem koji će održati predavanje pod nazivom " LOOSE OBJECTS". 

Loose_objects_WebOvaj iznimno talentirani mladi arhitekt ima već zavidnu karijeru za sobom -  radio je  kao dizajner projekta za međunarodno priznati projekt "Emirates Pearl Hotel" u Abu Dhabiju te na projektu razvoja DSO (Dubai Silicon Oasis) za kojeg je također projektirao "Atlas Telecommunication Headquarters".

Juričićevi  radovi predstavljeni su na "Piaggio Foundation" (Pisa), Muzeju suvremene umjetnosti (Ljubljana), Biennaleu u Miamiju, Far Eastern Memorial Foundation (Taipei), Institutu "Angewandte Informationstechnik" u Beču, Međunarodnom skupu generativne umjetnosti (Politecnico di Milano), Utopia Station na 50. Biennaleu u Veneciji...

Predavanje će biti fokusirano na pitanje dizajna unutar “denaturalizirane materijalne ekologije” na način koji nije jednostavno određen trajnim transformacijama nasljeđenih formi i tradicija arhitekture, već se oslanja na univerzalno shvaćanje materije – materija kao informacija - omogućeno kompjutacijom. Umjesto narativa o formi kao utisnutoj u materiju, materiju će se prikazati kao aktivnog agenta u vlastitom formiranju. To dovodi do raspada linearnih hijerarhija, omogućujući heterogenoj i nelinearnoj prirodi kompleksnih agencija hibridizaciju i uključenje u rastuću složenost tkiva stvarnosti arhitekture.

Sljedeći tu liniju razmišljanja, pitanje arhitekture unutar “denaturalizirane materijalne ekologije” može se postaviti kroz ispitivanje neučvršćenih uklapanja [loose fits] između organskog i neorganskog kao mosta između ljudskog svijeta kategorija i neovisnog realnog svijeta. Uloga tih granica nije više zatvarati prostor već stvoriti tkivo za osmotsku razmjenu i time arhitekturi naći forme kontakta s drugim praksama i medijima. Neučvršćena uklapanja pritom daju mogućnost generacije različitih pozicija u raspravi o tome što je agencija arhitekture, koji su njezini objekti, i koji si oblike kognicije može priuštiti unutar suvremene denaturalizirane materijalne ekologije.

Predavanje  je u četvrtak 06.02. 2014. s početkom u 12 sati na Filozofskom  fakultetu (dvorana #207).

......  

.................................................................

1507661_564126673679889_906004378_nBruno Juričić

Bruno Juričić je diplomirao na "Istituto Universitario di Archittetura di Venezia" a 2007. je s najvišim ocjenama magistrirao arhitekturu na temu "Regional development and Network Intelligence"na University of Applied Arts u Beču pod mentorstvom Wolfa Prixa i Zahe Hadid. Trenutno pohađa doktorski studij na UCLA - odsjek za arhitekturu i urbanizam, te je odabran kao znanstvenik za "Getty Research Institute" seminare iz arhitekture i dizajna 2010.

U razdoblju od 2006. - 2009. godine živio je u Dubaiju (UAE) gdje je kao arhitekt na brojnim projektima radio za austrijski studio DLAA. U tom kontekstu vrijedi napomenuti njegov rad kao dizajnera projekta za međunarodno priznati projekt "Emirates Pearl Hotel" u Abu Dhabiju te rad na projektu razvoja DSO (Dubai Silicon Oasis) za kojeg je također projektirao "Atlas Telecommunication Headquarters".

Njegovi su projekti predstavljeni na "Piaggio Foundation" (Pisa), Muzeju suvremene umjetnosti (Ljubljana), Biennaleu u Miamiju, Far Eastern Memorial Foundation (Taipei), Institutu "Angewandte Informationstechnik" u Beču, Međunarodnom skupu generativne umjetnosti (Politecnico di Milano), Utopia Station na 50. Biennaleu u Veneciji...

http://mlaus.net

http://proto-e-co-logics.mlaus.net/

http://vimeo.com/29146404