CUL-DE-SAC i vizualni radovi Nikole Vincelja u Palachu

U postavi od 10 muzičara koju čine bivši i sadašnji članovi Haustora, Trobecovih Krušnih Peći, Peach Pita, Franz Kafka Ensembla, Brujača, Pink Noise Quartet, itd., te podržani duhom Dragana Pajića – Paje, jednog od utemeljitelja i najznačajnih predstavnika zagrebačke improvizacijske scene; Rijeku 6.2.2014 posjećuje eksperimentalni free-jazz orkestar CUL-DE-SAC! Kako se radi o kolektivu koji istražuje razne oblike umjetnosti, uz sam koncert bit će izloženi vizualni radovi Nikole Vincelja – Jinksa te fotografije iz bogate biografije benda te će biti organizirana i diskusija prije samog koncerta.

10882376_1011831558835009_2311510926625421316_n

20.00 Izložba plakata i grafika : Nikola Vincelj Jinks @ Galerija S.K.C. (Palach)
21.00 Diskusija „IMPROVIZACIJA I ORJENTACIJA u glazbi, a može i šire“
23.00 Koncert CUL-DE-SAC, Orkestar za ubrzanu evoluciju

Nikola Vincelj je (uz Nicole Hewitt) dizajner svih plakata i omota Cul-De-Sac izdanja, vizualni umjetnik čiju ćemo retrospektivu radova moći vidjeti na zidovima studentske galerije. Ovaj uvod će nas vratiti na sam početak benda te kronološki i vizualno provesti kroz sve ključne trenutke ovog legendarnog impro orkestra.

Potom će nam se pridružiti na „ravnom“ stolu članovi benda: Damir Prica Kafka, Darko Rundek, Igor Pavlica, Andreja Kurelec Košavić, Franjo Glušac, Miro Manojlović, Neven Jurić, Bruno Vorberger, Ivan Marincel, Miodrag Krencer te Nikola Vincelj u diskusiji s početkom u 21 h:

„IMPROVIZACIJA I ORIJENTACIJA u glazbi, a može i šire“

Pokušat ćemo preispitati značenje i smisao improvizacije, sa posebnim osvrtom na iskustva Zagrebačke avangardne i eksperimentalne scene. Razgovor u trajanju od 60 min vodi Nataša Kadin.

Potom s početkom u 23.00 sata CUL-DE-SAC nas poziva na glazbeno putovanje sa analognim projekcijama stalnog suradnika Jinksa, i video-projekcijom animiranog filma “Dnevnik tranja” – Nicky Hewitt za koji CdS kreira glazbu uživo.

http://culdesaczagreb.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/CUL-de-SAC-Orkestar-za-ubrzanu-evoluciju/304665109725433

Ulaz na izložbu i diskusije je besplatan.

Ulaznice za koncert Cul De Sac su u pretprodaji po 35 kn na šankovima Palacha i Beertije te online na entrio.hr. Ulaznice će na dan koncerta koštati 50 kn.

www.palach.hr
www.facebook.com/okcpalach
www.instagram.com/o.k.c.palach
www.twitter.com/okcpalach