Književna tribina “Pisac i građanin”

Ovoga puta gosti tribine su autori distopijske knjige NDH 2033. Tako će nam Igor Beleš, Mladen Blažević i Alen Kapidzic pomoći u formuliranju odgovora na sljedeća pitanja: Postoji li danas potreba za aktivističkim knjigama? Možemo li utjecati na javnost knjigom? Mora/može li i samo pisanje biti aktivistički čin? Što se postiglo izdavanjem knjige NDH 2033, a što su očekivali?

10696269_10152643133044086_7361599984402093274_n
 Nova država Hrvatija 2033 - zbirka priča 

NDH 2033 je zbirka distopijskih priča iz bliske budućnosti u kojoj je u Republici Hrvatskoj na vlasti krajnja desnica

(Autori o zbirci)

Inspirirani trenutnim društveno-političkim događajima, odlučili smo napisati zbirku kratkih distopijskih priča koje se odnose na blisku budućnost pod premisom da je u Republici Hrvatskoj prevladala krajnja desnica te je na snazi klerofašističko društveno uređenje pod krinkom demokracije.

Pisanjem ovih priča i njihovim objavljivanjem te javnim predstavljanjem i čitanjem, kao riječki pisci i riječke spisateljice odgovaramo na trenutnu društvenu situaciju radeći ono što najbolje znamo – maštamo i pišemo. Približavanjem slike budućnosti koju bi mogle formirati danas donesene odluke, pokušavamo upozoriti na njihovu dalekosežnost kao i naglasiti potrebu za stalnim propitivanjem.

Autori NDH2033  su: Igor Beleš, Mladen Blažević, Alen Brabec, Hana Dagostin, Goran Gluščić, Majda Jurić, Alen Kapidžić, Zoran Krušvar, Davor Mandić, Eva Rodić, Lea Stoiljković Medved, Dajana Šalinović, Robert Vrbnjak, Carmela Žmirić, Zoran Žmirić...

Za one koji nisu ili jesu, a htjeli bi ponovno pročitati priče, knjigu možete skinuti na linku: https://www.smashwords.com/books/view/397121

Očekuje nas zanimljiva rasprava, nemojte je propustiti!