Izložba: “Buđenje”

Autorsku izložbu akvarela „Buđenje“ potpisuje APURI studentica Nora Bolanča.

U petak, 29. travnja 2022. godine, u 19 sati održat će se otvorenje samostalne izložbe Buđenje studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Nore Bolanče.

Buđenje je naziv serije radova u tehnici akvarela. Koncept radova predstavlja proljeće života. Shvaćanje da su dobri i loši trenutci nepostojeći jedno bez drugoga te da žive u neizbježnom međuodnosu, kao koncept yin-yanga. Akvarel je prozračan, eteričan i emocionalan kojemu se pridaje cilj prikazivanja ljudskosti te neporecive povezanosti s prirodom.

U radovima se ekspresivnim potezima kista i akvarelnim mrljama prikazuje poetičnost, a u isto vrijeme zadržavaju se elementi lica. Ideja je poezija, život, ljubav, bol i sreća, sve ono što proživljavamo i zbog čega se mijenjamo. Stoga je proljeće života proces prihvaćanja i osvještavanja, odnosno buđenje.

Izložba će biti otvorena od 29.4.  do 9. 5. 2022. godine, od 17:00 do 20:00 sati (pon-sub), Kružna 8 Rijeka (Galerija SKC).

Nora Bolanča (Rijeka, 1997) trenutno je na diplomskom studiju (APURI) vizualnih komunikacija i grafičkoga dizajna. Izvan fakulteta bavi se slikanjem ponajviše tehnikom akvarela i uljem na platnu te fotografijom i eksperimentalnim miješanjem medija u skulpturi i na platnu. Sudjeluje u završnim izložbama akademije sa slikarskim radovima, grafikama, fotografijama i videom. U ožujku 2022. godine osvaja nagradu na natječaju „Dizajnom za dobre stvari“ za dizajn ilustracije na platnenim vrećicama Kauflanda.

Facebook događaj