Diplomska izložba: RESONARE

RESONARE by IVAN BOTIČKI

Prva izložba koja nas čekuje u 2020. godini u Galeriji SKC je diplomska izložba RESONARE - spajanje vizualnog i izvedbenog umjetničkog područja. Autor je IVAN BOTIČKI uz mentore izv. prof. mr. art. Laru Badurinu i doc. mr. art. Dariju Žmak Kunić

Izložba koja nastaje u interakciji s posjetiteljima, otvorit će se 4. siječnja a također će se obilježiti zatvaranje izložbe 10. siječnja kada će posjetitelji imati priliku vidjeti rezultat višednevne izgradnje krajolika.

Izložba 'RESONARE' nastaje kroz višegodišnje iskustvo odraza i odzvuka autora i okoline unutar krajolika koji ih povezuju. Izložba nema ni početak ni kraj, gotovo je izvedba kružne forme u kojoj posjetitelji tijekom nekoliko dana procesa pletenja stvaraju novi krajolik, rezonirajući s autorom. Međusobnim djelovanjem nastaje novi scenografski prostor, neobuzdan i slobodan, koji postaje dijelom života posjetitelja i napušta galeriju, grana se u nove životne krajolike. Život je prikazan kao gesamtkunstwerk, spoj iskustava, poznanstava koje nas oblikuju, evociranjem slika, sjećanja i emocija. Vizualni prostor galerije se stapa s izvedbenim životnim tokom. Autor prihvaća prepuštanje drugima i okolini, interakciju s posjetiteljima koji ujedno i sami postaju autori.