Diplomska izložba “Razvoj”

U petak, 4. lipnja 2021. s početkom u 19 sati u Galeriji SKC, održat će se otvorenje diplomske izložbe "Razvoj" studentice Nikoline Janjić.

Izložba Razvoj prati nastajanje diplomskog rada pod nazivom Suvremena umjetnost: ovdje i sada mlade umjetnice Nikoline Janjić.

Kao studentica kiparstva pri Akademiji primijenjenih umjetnosti, autorica različitim kiparskim tehnikama oblikuje gazu koja joj je osnovni materijal pri stvaranju skulptura.

Kreiranjem apstraktnih i izlomljenih formi i oblika Nikolina ispituje tehničke i vizualne mogućnosti samog materijala te tako stvara skulpture koje mijenjaju ambijent prostora u kojem se nalaze.

Radovi izloženi na njezinoj samostalnoj izložbi nastali su pod mentorstvom red. prof. art Gorana Štimca.

Izložbu je moguće pogledati do 11. lipnja 2021. u Galeriji SKC.

Ovako je bilo na otvaranju:


Nikolina Janjić studentica je diplomskog studija likovne pedagogije, modula kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U radu se izražava kroz razne materijale poput keramike, drva, gipsa i gaze. Slikarski je sudjelovala u izradi nekoliko murala u gradu Rijeci. Nikolinini radovi se najčešće sastoje od slobodnih apstraktnih formi kroz koje ispituje materijal i odnos boja i slikarske kompozicije. Do sada je sudjelovala u više skupnih izložbi, a neke od njih su: "Poruke" Mali salon 2015., "Mi smo tu", Ex port Delta 2018., "Rodom u koprive" Galerija SKC 2019.,  "Festival znanosti" Filozofski fakultet Rijeka 2020., "Zagreb design week" Tehnički muzej Nikole Tesle, Zagreb 2020.