Diplomska izložba: MREŽA KAO SPOJ ČOVJEKA I URBANIZMA

U petak 20. rujna 2019 godine s početkom u 19:30 sati u Galeriji SKC (Kružna 8, Rijeka) održalo se otvarenje izložbe "Mreža kao spoj čovjeka i urbanizma", autorice Lucije Matak, pod mentorstvom izv. prof. Damira Stojnića te izv. prof. art. Nenada Robana, doc.

"Mreža kao spoj čovjek i urbanizma" by Lucija Matak

Suvremenim pristupom, korištenjem vektorske grafike i nekonvencionalnih materijala poput pleksiglasa, akrilnih sprejeva, plastike, gipsa i kartona; mreže grade slikarske radove i tijela u prostoru.

Uz studij slikarstva i kolegij objekti za tijelo i prostor, budi se želja za spojem slikarstva i dizajna u tvorevinu koja se udaljava od tradicije i prihvaća novitete u pristupu i radu, inspirirana urbanizmom, arhitekturom grada, ulica, različitim medijima, telekomunikacijom ili genetikom - mrežom povezanosti koju tvorimo. Spoj između čovjeka i urbanizma.

Tema koja istražuje granice mogućnosti izražavanja svoje osobnosti, senzibiliteta i kreativnosti. Dotiče se urbanizma, potreba grada u urbanom širenju i kartografije koja je izvor inspiracije za radove. Vađenjem ortoplana gradova dan im je novi život, prenošenjem u trodimenzionalni oblik stvoreno novo likovno djelo koje nema svrhu prikazati točan plan grada nego pružiti novi život prikazu grada. Djela su građena kao živo organičko tkivo u kojem ulice predstavljaju kapilare, a grad rastući organizam koji se neprestano razvija.

Ovim projektom, odnosno izložbom, autorica je potakla sudente i širu javnost da se uključe i doprinesu kulturnoj sceni na području grada Rijeke i okolice, ali i osobnom razvoju znanja i novih iskustava.

Galeriju fotografija, kako je bilo na otvaranju pogledajte niže ili na FB

Voditeljica projekta je Lucija Matak, studentica APURIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.