Diplomska izložba: Biljni fragmenti – organičke strukture u staklu

Biljni fragmenti - organičke strukture u staklu by Kristina Čehulić

U Galeriji SKC, u petak 17. siječnja 2020. godine, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe Biljni fragmenti - organičke strukture u staklu, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Kristine Čehulić pod mentorstvom izv.prof.art. Antona Vrlića i red.prof.art. Mladena Mikulina

"Oduvijek je priroda imala veliki utjecaj na mene i moj rad. Baveći se raznim medijem, bilo to keramika, fotografija, staklo, drvo, crtež… u prirodi sam nalazila poriv za svoj kreativni rad i izbor motiva. I ovoga puta ću se na svoj rad referirati kroz prirodu i okoliš. Obično da bismo uživali u prirodi i njenim jedinstvenim oblicima trebamo imati vremena. Moja je ideja da prirodu želim približiti sebi i drugima kroz istraživanje njenih struktura.
U ime te ideje stvaram radove u mediju stakla kroz nekoliko tehnika obrade od raznolikih oblika,tekstura i vrsta biljaka iz svog okruženja. Tako im podajem novi oblik, iz prolaznog organizma u permanentni. Prilikom oblikovanja u toplinskoj obradi biljke se pretvaraju u pepeo i ostaju zarobljene unutar otopljenog stakla.
Kroz proces konstrukcije i dekonstrukcije organičkih biljnih struktura u staklu, dolazim do nježnog i prozračnog ishoda koji daje dozu misticizma kakvu pruža i sama priroda
."

Kristina Čehulić

Izložbu možete pogledati do 23. siječnja 2020.

radno vrijeme galerije: pon, uto, čet, pet od 16 do18; sri od 10 do 12 ili u drugo vrijeme uz najavu i dogovor na 095 570 6331 (Elena)

Voditeljica projekta je Kristina Čehulić, studentica APURIa, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.