Crtež kao prostorna slagalica

Projekt "Crtež kao prostorna slagalica" diplomski rad je, studentice Luce Lukačić, s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Kako sama kaže:

Radi se o mobilnoj funkcionalnoj skulpturi. U želji da oplemenim javni prostor riječkog kampusa kreativnim rješenjem i pritom uključim ljude da aktivno u njemu sudjeluju, zadala sam si zadatak izraditi interaktivnu skulpturu. Svoju skulpturu podijelila sam u četiri dijela i svakom dala mogućnost pomicanja i funkciju klupe. Samo pomicanje elemenata/klupa, vršit će prolaznici i tako sudjelovati u kreiranju. Inspiraciju za formu skulpture pronašla sam u animalizmu, pa tako rastvoreni elementi predstavljaju stiliziranog leptira, a kada se ti isti elementi sklope, šišmiša. Rad sam namijenila javnom prostoru i u skladu s tim birala i materijal. Izabrala sam metal, točnije, čelične kvadratne cijevi i čeličnu mrežu. Sav materijal spajan je tehnikom varenja.

Luce

Voditeljica projekta je Luce Lukačić studentica APURI, a projekt je su(financirao) Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.